DALLAS MUSIC BLOG

ponedjeljak, 28.02.2011.

>>> Bliži se jubilarni 15. HGF demo festival <<<

Novo izdanje HGF demo rock festivala meškolji se i jedva čeka da nas zaskoči. Agonija će kratko trajati, jer je 8. ožujak, za kada je zakazano otvorenje festivala, odmah iza ugla. Dva zabočka benda, Upset i Mahatma, zatim Dosh Lee, pobjednik HGF-a od prije dvije godine te specijalni gosti Erotic Biljan And His Heretics planiraju se tom prilikom u Sax!-u iskazati u najboljem svjetlu za sve ljubitelje festivala i sve ostale.
HGF i u svojoj petnaestoj godini hrabro grabi dalje. Nakon što je 2009. izašao u susret Zagrebu i trajno prostro kvalifikacijsku pozornicu u klubu Sax!, planira napraviti iskorak i prema južnoj metropoli. Ako sreća bude dama, splitski klub Quasimodo udomit će jednu ili čak dvije četvrtfinalne večeri festivala. U Sax!-u će se ove godine održati 12 četvrtfinalnih i polufinalnih večeri sa po 5 bendova svaku večer, a zabočki klub Regenerator, koji je od prošle godine stalna rezidencija festivala, primit će pod svoj krov dvodnevni izlučni nastup metal bendova i jednodnevni okršaj punk demo snaga.
Kulminacija festivala zakazana je za 24. i 25. lipnja kada će se na pozornici Regeneratora predstaviti osam finalista. Isti će se naći na festivalskoj CD kompilaciji koja se već tradicionalno izdaje kako bi se dokumentiralo i promoviralo novu hrvatsku glazbu.
Do zaključenja on-line prijava, u ponoć 25. veljače, u konkurenciju su uvrštena 152 benda kojima će u borbi za Kamen temeljac, nagradu festivala, pridružiti još i ljubitelji slanja prijava poštom. Osim tradicionalnog kamena temeljca, pobjednici osvajaju sljedeće nagrade:
1. Izdavanje CD singla i njegovu distribuciju u medije i unutar glazbene industrije RH
2. Nastup na rock festivalima: Rock Otočec kraj Novog Mesta u Sloveniji, Opatijske barufe u Opatiji i Velika rock eksplozija u Zagrebu
3. Statuetu „Kamen Temeljac“ u trajno vlasništvo kao sjećanje na velebnu pobjedu
4. Dvogodišnje besplatno članstvo u Hrvatskoj glazbenoj uniji

Ulaz na otvorenje 15. HGF-a u Sax!.u je slobodan.

28.02.2011. u 13:24 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 23.02.2011.

>>> COTA G4 premijera singla, srijeda, 23.02. od 20 sati <<<

Daruvarski rock bend Cota G4 pri kraju je snimanja novog studijskog albuma, a najavljuje ga singl ''Za nas ne postoji kraj (volim vas sve)'' kojeg ćemo premijerno moći poslušati već danas u emisiji Dallas Special.

Debi album izdan prije 3 godine predstavljen je singlovima ''Putovanje vlakom'', ''Daj mi sve'', ''Tamo negdje iza krovova kuća'' i ''Motaj kume motaj''.

Dečki se ovih dana na scenu vraćaju drugim albumom ''U čemu je zapravo stvar'' čija je raznolikost rezultat različitih lokacija i mnogobrojnih gostiju koji su sudjelovali u stvaranju novih pjesama posljednje 3 godine.
Esenciju cijelog tog putovanja utjelovljuje upravo naslovna pjesma i najavni singl ''Za nas ne postoji kraj (volim vas sve) '', a novi zvuk rock benda Cota G4 provjerite večeras od 20 sati u emisiji Dallas Special na HR2.

23.02.2011. u 14:07 • 0 KomentaraPrint#

>>> JINX - PREMIJERA SINGLA "ČUVAJ ME, NE DAJ ME" <<<

Emisija Dallas Special - HR2, srijeda, 23.02. od 20 sati

Izvrstan novi album grupe Jinx – „Diksilend“ već je predstavljen hrvatskoj publici sa dva zarazna hita „Da smo se voljeli manje“ i „Na zub su me uzeli mama“. Album je odlično prihvatila publika širom regije što je dokazano tijekom prošlih mjeseci na nekoliko rasprodanih koncerata u Srbiji, Bosni te većim gradovima Hrvatske.

Novi, treći singl nastavlja uspješan niz „Čuvaj me, ne daj me“ poslušajte premijerno u emisiji Dallas Special u eteru drugog programa Hrvatskoga radija u srijedu, 23.02. od 20

23.02.2011. u 13:47 • 1 KomentaraPrint#

utorak, 22.02.2011.

>>> KOM3DIJA - PREMIJERA SINGLA "SUPER BRANIMIR", SRIJEDA 23.02. u 20 sati HR2, DALLAS SPECIAL <<<

Ususret najavljivanom novom dobu u koje čovječanstvo polako ulazi, hiper-bend Kom3dija najavljuje dolazak nadčovjeka koji će nas spasiti od kriminala, loše politike, ljudske pohlepe, mržnje, uništavanja prirode, učmalosti, od svih negativnih aspekata nas samih. Njegovo ime je Super Branimir, čistokrvni je hrvatski super-junak i na nebu iznad nas pojavit će se u veljači ove godine.

Poseban doprinos pjesmi ostvario je devetogodišnji multitalentirani dječak po imenu Marco Kupper, sin poznate čakovečke pjevačice Marije Jambrošić, koji je otpjevao početak pjesme u rap-stilu.

Ova singl pjesma osim već spomenutog, najavljuje i sljedeći album Kom3dije, konceptualno nazvan " Prvi svjetski mir". Bit će to još jedan hiper-super-turbo spoj različitih glazbenih žanrova (funky, ska, rockabilly) sa intrigantnim tekstovima o suvremenoj hrvatskoj stvarnosti s pozivom na zakopavanje svih osobnih i javnih ratnih sjekira te trganje ropskih lanaca u koje nas je zakovalo gmazovsko kapitalističko društvo.
Snimanje pjesme o Super Branimiru u studiju Jazbina iz Male Subotice obogatila je brass sekcija: Jelena Škvorc (trombon), Dragan Logožar (truba) i Jošua Kovačević (saksofon). Masterirano u studiju Euphonic masters iz Nashville-a.

Producent Brad Blackwood sa svojim studijom trenutno slovi za jednog od najboljih svjetskih producenata koji je masterirao velikane poput Black Eyed Peas, ZZ Top, Maroon 5, Evanscence, i dr.

Uzevši u ruke Kom3dijin materijal, odlučio je dati svoj doprinos izgradnji "Prvog svjetskog mira", kako će se zvati sljedeći Kom3dijin album.

Fotografije sa snimanja "Super Branimira" snimio je Vjeran Žganec Rogulja, dok snimanje spota započinje uskoro, u režiji studija Zebra.

Premijeru singla poslušajte na programu Hrvatskog radija (drugi program), u emisiji Dallas Special, u srijedu 23.03. od 20 sati.

22.02.2011. u 10:56 • 0 KomentaraPrint#

>>> Putokazi uskoro dostupni globalno, u Apple Mac App Storeu! <<<

Putokazi su započeli svoj put 22. veljače 1984. i do danas, već
27. godina, ne staju iznenađivati.

Unikatni u svojoj pojavi nude alternativu glazbi za brzu konzumaciju, a njihov kontinuitet, iskustvo i
zrelost proširuju umjetnički doživljaj daleko izvan glazbenog – njihovi nastupi uključuju sklad pokreta i
ples, a njihovi video spotovi pomiču granice prelaskom u interaktivnu formu prilagođenu novom dobu
Interneta.

Iako Putokazi vode slušatelje u naše unutarnje svjetove, u emocionalni svemir, oni ne bježe od
tehnologije u službi čovjeka. Avangarda su u umjetničkom, ali i u tehnološkom smislu. Njihov zadnji
projekt, album “Mjesec”, prošle je godine hrvatskoj publici predstavio i prvi interaktivni glazbeni video
spot za pjesmu "Šumska". koji se mogao pogledati, ili bolje reći "isprobati", isključivo na Internetu. Dok
smo nekada bili samo gledatelji TV video spotova, u 21. stoljeću to više nije dovoljno i sada postajemo i
interaktori -oni koji sudjeluju u radnji. Naravno, ovakva forma je posebno zahtjevna jer traži sklad
mnogih vidova multimedijskog izričaja, ali zato priča dobiva novu dimenziju i audio-vizualni doživljaj
pomiče na iduću razinu.

Uz korištenje društvenih mreža, Putokazi su prvi u Hrvatskoj objavili video-spot "Snena pleše - DJ Bizzare
Remix
" u formatu pogodnom za video iPod, u jesen 2005. godine. Dolaskom iPhonea, video broj za
skladbu “Output”, nastao u japansko-hrvatskoj suradnji u proljeće 2008. godine, nude i u kvalitetnom
formatu za ovaj popularni mobilni uređaj. U nizu tehnoloških prvijenaca 2010. slijedi spomenuti
interaktivni spot “Šumska” dostupan putem web stranice Putokaza, a sada nude novi iskorak –
samostalno i grafički kvalitetnije izdanje “Šumske” u obliku kompaktne multimedijske aplikacije za Mac
računala. Aplikaciju je izradio riječki mutlimedijski studio Kreativni odjel. “Šumska” će se uskoro moći
besplatno preuzeti u svjetski popularnom Apple Mac App Storeu. Ovime su Putokazi i prva grupa na
svijetu koja je ponudila svoje interaktivno multimedijsko izdanje ovim modernim putem!

22.02.2011. u 10:49 • 0 KomentaraPrint#

>>> ARTEMIJA STANIĆ I OLIVER DRAGOJEVIĆ - PREMIJERA SINGLA "POFRAJAT ĆU ŽIVOT" <<<

Nakon Singla „Piva klapa ispod volta“ koji je najavio njezin prvi album 'Sve u svoje vrime' posvećen novom čitanju pjesama za koju je stihove napisao poznati hrvatski pjesnik Jakša Fiamengo , Artemija Stanić, u duetu sa Oliverom Dragojevićem, predstavlja svoj novi singl Pofrajat ću život“.

Uz tekst Jakše Fiamenga i glazbu Jure Stanića, aranžman potpisuje Teo Martinović.

Službenu premijeru pjesme 'Pofrajat ću život' možete poslušati u emisiji Turki Party na 2. programu Hrvatskog radija, sutra (utorak) , 22.02. u 13.30 sati!

22.02.2011. u 09:28 • 0 KomentaraPrint#

>>> VATRA feat. DAMIR URBAN ''TREMOLO'' <<<

Dallas Records s ponosom najavljuje premijeru pjesme ''Tremolo'', najavnog singla s nadolazećeg albuma grupe Vatra.
Zanimljiva vokalna suradnja ostvarena s riječkim glazbenikom Damirom Urbanom dodala je posebnu dimenziju zvučnoj kulisi ''Tremola'', a produkciju i ovaj put potpisuje iskusni dvojac Svadbasa; Pavle Miholjević i Jura Ferina.

Vatra je trenutno u studiju gdje upravo počinju snimanje šestog studijskog albuma koji očekujemo ove godine.

Kako zvuči ''Tremolo'' provjerite sutra od 9 sati na valovima Antene Zagreb u emisiji Prijepodne na Anteni!

22.02.2011. u 09:26 • 0 KomentaraPrint#

petak, 18.02.2011.

>>> Faithless i Hartera za samo 340 kuna! <<<

U tjednu od 21.02. do 26.2. (od ponedjeljka do subote) Mars koncerti i Hartera nose darove!
Ostvarite 50 kuna popusta prilikom zajedničke promotivne prodaje ulaznica; poklonite si Faithless i Trentemoller, dvije profinjene elektronske live formacije, nešto što se ne propušta ni za živu glavu.

Limitiran broj akcijskih paketa (festivalska ulaznica za Harteru + ulaznica za Faithless) dostupan je u DMS u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Zadru tijekom idućeg tjedna.

Podsjećamo, Faithless nastupa u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu u subotu 19.3. .
Trentemoller live, po prvi puta u Hrvatskoj i regiji, potvrđen je kao prvi izvođač sedme po redu Hartere koja će se održati 15. i 16. srpnja na starom dobrom mjestu, na lokaciji bivše riječke tvornice papira.

Potrči po jeftini paket vrhunskih glazbenih strujanja!

18.02.2011. u 16:23 • 0 KomentaraPrint#

>>> DANIJELA MARTINOVIĆ u žiriju emisije 'Svi idemo na Eurosong' <<<

Danijela Martinović je u sutrašnjoj emisiji 'Svi idemo na Eurosong' članica žirija zajedno sa Ivankom Boljkovac i Miranom Hadživeljkovićem-Hadžijem.

Osim što će imati zadatak biti u žiriju, Danijela će nam predstaviti aktualni singl 'Živim da živim' sa tek objavljenog albuma 'Unikat'.
No osim najnovijeg singla, Danijela će nas podsjetiti i na Eurosong 1998.g. kada je sa skladbom 'Neka mi ne svane' zablistala kao hrvatska predstavnica na Eurosongu u Irskoj osvojivši izvrsno 5. mjesto, a koju ćemo imati prilike još jednom uživo i čuti u Danijelinoj izvedbi u emisiji. Pjesma 'Neka mi ne svane' ostaje i dan danas vrlo zapažena među fanovima Eurosonga – zbog sjajne pjesme, sjajnog video spota, ali i sjajnog, tada vrlo efektnog scenskog nastupa.

Album 'UNIKAT' ekskluzivno možete kupiti u svim DM prodavaonicama.

18.02.2011. u 16:04 • 0 KomentaraPrint#

>>> Premimjera novog singla Carle Belovari "SVEMU JE KRAJ" <<<

Carla Belovari mlada i talentirana kantautorica, predstavit će javnosti svoju novu pjesmu u ponedjeljak, 21.02.2011. na Narodnom radiju u emisiji 'Glazbeni show Dalibora Petka'.

Riječ je o pjesmi 'Svemu je kraj' koja je dovela do zajedničke suradnje između Carle i njene 'bolje polovice ' Prikia. Naime, kao i inače i za ovu pjesmu je Carla napisala tekst i glazbu dok je posao oko produkcije preuzeo Priki. Nakon pjesama 'Otići na vrijeme' koja je bila njen prvi singl ali ujedno i Carlin prvi veliki hit i pjesme 'Sada osjećam to' sa kojom je nastupila na prošlogodišnjoj Dori , te posljednjeg singla 'Sretan broj', Carla ovoga puta nudi nešto sasvim drugačije.

- Ovo nije obična ljubavna pjesma. U ovoj pjesmi, što će potvrditi i video spot, radi se o otuđenju od svijeta i čudnoj tjeskobi koju svaka osoba ima povremeno. Recesijska kriza i generalna depresija nas potiskuju do određene mjere, pa moramo tražiti načine kako U SEBI STVORITI MIR. Za mene je taj način glazba, koja u meni stvara božanski mir, čak i kad pomislim da je svemu kraj. Nakon nekih privatnih poteškoća ova pjesma predstavlja nekako moju slamčicu spasa. Pjesma je nastala u suradnji s producentom i vrhunskim glazbenikom Prikijem, koji je uhvatio atmosferu i dodao aranžmanu potrebnu dozu patosa i melankolije, a u kombinaciji funkcioniramo odlično, jer se "kužimo" - rekla je Carla.

Carla je za ovaj singl već snimila i spot, a o nadolazećoj premijeri obavijestiti ćemo vas uskoro .....

18.02.2011. u 14:22 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 16.02.2011.

>>> Premijera singla VALETUDO ''UZMI ME ONURE'' <<<

- premijera singla danas, 16.02. u Dallas Special Network emisiji na HR2 od 20 sati -

Dubrovačka skupina Valetudo priprema skoru objavu novog studijskog albuma znakovitog naziva ''Samo jednom se ljubi sve je ostalo majka''.
Ovaj osebujan i potpuno atipičan pop band prije nekoliko godina predstavio nam se albumom prvijencem ''Ekvator'' i singlovima ''Sex on the beach'', ''Plešemo'', ''Mediteraneo'' koji su nas nekoliko ljeta zaredom zabavljali donoseći zvuk Mediterana uparikan u rock, pop i funk izričaj sa primjesama šlagera rumbe, šansone pa čak i housea.
Da, ima tu svega, ali je nevjerojatno zabavno i šarmantno!

Drugi dugosvirajući album ''Samo jednom se ljubi sve je ostalo majka'' donijet će 14 skladbi inspiriranih post-communist-popom, vječitom Valetudovom inspiracijom. Pjesme govore o unutarnjoj borbi da li da se novi odnosi u društvu prihvate ili ne. Našla se tu naravno i pokoja ljubavna pjesma.

Najavni singl albuma zarazna je ''Uzmi me Onure'' posvećena jednoj dobroj, ali nepravedno marginaliziranoj seriji koju Valetudo ovim putem nastoje promovirati.

Kakve PR-ovske sposobnosti imaju Valetudo i hoće li Onur zaživjeti i u ovom obliku provjerite premijerno večeras na HR2 u Dallas Special Network emisiji od 20 sati.

16.02.2011. u 16:58 • 0 KomentaraPrint#

>>> RENATO METESSI & SONNY VINCENT <<<

Sonny Vincent legendarni njujorški punk rock glazbenik (Testors, Sonny Vincent and the Extreme, Model Prisoners ...), koji je surađivao s Lou Reedom, John Caleom i drugima , ovih je dana na maloj turneji po Hrvatskoj u organizaciji promotora Igora Polaka. Prošli tjedan iskoristio je malo slobodnog vremena i proveo dan družeći se sa Renatom Metessijem i Zvijezdama. Renato Metessi je Sonnyu predložio suradnju na svome novom solo albumu i kako sada stvari stoje, uskoro možemo očekivati i prve rezultate, jer se pojavila i neophodna vibra između dva autora i glazbenika.
Odakle tko dolazi, New York, Hannover ili Zagreb, nije bitno, jer klik je klik. ..

Osim rada na novom solo albumu Renato Metessi i njegove Zvijezde pozivaju vas i na svoje nadolazeće koncerte:

15.02.2011. HARD PLACE

18.02.2011. BOOGALOO CLUB

04.03.2011. BOOGALOO CLUB

16.02.2011. u 16:22 • 0 KomentaraPrint#

>>> DANIJELA MARTINOVIĆ - predstavlja singl 'Živim da živim' sa novog albuma 'UNIKAT' <<<

Danijela Martinović danas , na Valentinovo službeno predstavlja novi singl 'Živim da živim' sa tek objavljenog albuma 'UNIKAT'.

.... a došlo je i vrijeme da vam ovim putem otkrijemo što se točno nalazi na ovom dugoočekivanom albumu....

'Živim da živim' - pjesma je koju je Danijela odabrala za svoj prvi službeni singl nakon objave albuma. Iako je pomno razmišljala koja pjesma bi trebala biti prvi singl, tu odluku su joj olakšali njeni fanovi, koji su zajedno sa pojedinim glazbenim urednicima radio postaja odabrali upravo tu pjesmu. Glazbu potpisuju Geronimo i Petar Grašo, a na tekstu surađuju Geronimo, Petar Grašo i Antonija Šola, dok je briga oko aranžmana povjerena Branimiru Mihaljeviću.

'Pola, pola' - je posljednji singl za koji je Danijela snimila i zanimljiv video spot pod redateljskom palicom Darka Drinovca, uz glumačko sudjelovanje poznatog glumca Petra Ćiritovića.

'Unikat' - je naslovna pjesma albuma čiju je glazbu napisao Franci Zabukovec, tekst Petar Grašo i Antonija Šola, a aranžman Danijelin dugogodišnji suradnik Enes Tvrtković. Danijela za Enesa ima samo riječi hvale jer kaže da je napravio čudo na ovom albumu, uzimajući u obzir da je za sve svoje uratke radio i po nekoliko verzija aranžmana.

'Doživotna robija' - je zasigurno pjesma u kojoj leži veliki potencijal za budući hit. Autor glazbe je Petar Grašo, a teksta opet odlično usklađen dvojac Petar Grašo i Antonija Šola dok aranžman potpisuje Branimir Mihaljević.

'Hopa cupa' - je vrlo zanimljiva pjesma Jadranke Krištof, a njen zanimljiv naziv otkriva ipak malo drugačiju Danijelu.

'Moj život je moje blago' - je definitivno jedna predivna balada starijeg datuma, snažnog teksta i jake melodije, koju je Danijela poželjela u svojoj obradi imati na albumu i koja u njenoj izvedbi zvuči jako uvjerljivo. Autor glazbe je Miroljub Aranđelović Kemiš, teksta Miodrag Ž. Ilić, a aranžmana Enes Tvrtković.

'Zarobljenik uspomena' - pjesma u kojoj je Danijela ispunila svoju dugogodišnju želju da snimi duet sa jednim od svojih najdražih kolega Halidom Bešlićem. Ova zanimljiva kombinacija postala je jedna od najemitiranijih dueta u prošloj godini. Glazbu je napisao Petar Grašo, tekst Fahrudin Pecikoza, a aranžman Enes Tvrtković.

'E, da sam znala' - je još jedna pjesma autorice Jadranke Krištof.

'Ključ' - s obzirom da je Danijela bila jako uzbuđena oko pripremanja svog novog albuma, finalni master dala je na preslušavanje svojim najbližim prijateljima, pouzdanim suradnicima i prijateljima urednicima i baš svi, ali zaista baš svi rekli su da im je ovo jedna od najljepših pjesama sa albuma. Ova pjesma čak malo i podsjeća na onu 'staru' Danijelu i njenu uspješnicu 'Neka mi ne svane'. Totalno drugačija, a u potpunosti svoja, ova je pjesma jedan od najvećih aduta ovoga albuma. Autor glazbe je Marsel Benzon, a teksta Antonija Šola sa aranžmanskim potpisom Branimira Mihaljevića.

'Danijela časti' je prva pjesma koja je najavila dolazak ovoga albuma. Na redovnom izdanju albuma 'UNIKAT' pjesma se također nalazi i u remix verziji kao bonus track.

16.02.2011. u 10:48 • 0 KomentaraPrint#

>>> Koncert MIKA MALE <<<

Zagrebački bend Mika Male nastupaju 17.2. u MM Centru u sklopu programa "Bendovi u rezidenciji" u sklopu SC-a i na taj način nastavljaju s promocijom hvaljenog albuma ''Vremenom''.
Poznati po izvrsnim i raznolikim live nastupima, ne sumnjamo da će i ovog četvrtka uljepšati večer svima koji odluče prošetati do Studentskog centra.
Cijena ulaznice za koncert iznosi 15 kuna, a mogu se kupiti na blagajni Teatra &TD-a na dan koncerta od 19:30 do 22 h.
Koncert počinje u 21h!
Budući da je broj mjesta u dvorani ograničen, svoju ulaznicu možete rezervirati putem e-maila, a rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije do 20 h, tj. sat vremena prije početka koncerta.
Cijeli događaj kao i obično bit će prenošen izravnim LIVE prijenosom putem KulTV-a koji možete pratiti na www.sczg.hr/stream.

Prije nego ih odlučite vidjeti uživo, možete ih čuti ovu srijedu, 16.02. u emisiji Dallas Special na Hrvatskom radiju 2.program gdje će potvrditi svoje sviračko umijeće izvodeći pjesme s albuma ''Vremenom''.

16.02.2011. u 10:18 • 0 KomentaraPrint#

>>> Uskoro novi singl "TREMOLO" VATRA feat. DAMIR URBAN <<<

Gotovo 3 godine nakon što je John Travolta najavio od struke i publike hvaljeni peti studijski album Sputnik koji je zaradio brojne nominacije u kategorijama Porina, Zlatne Koogle i Indexa, grupa vatra najavljuje Tremolo, prvi glas koji ćete čuti sa nadolazećeg albuma.

Ovoga puta riječ je o suradnji Vatre i umjetnika, pjevača i tekstopisca Damira Urbana, u obliku dueta koji je savršeno začinio novi zvuk koji je Vatra stvorila u Tremolu, naglasivši dodatno komponentu emocije te nesvakidašnju ritmiku pjesme.

Ivan Dečak o Tremolu:
''Pjesma Tremolo govori o strahu od kolotečine unutar duge veze, o strahu da od jednog predivnog životnog perioda ne ostanu samo eksponati u muzeju prekinutih veza, imena tetovirana na koži i podsjetnik koji zvoni za važne datume.

Da se tako nešto ne bi i dogodilo, pjesma u posljednjim stihovima donosi optimističnu sliku, koju bi tu i tamo valjalo zaista i osvijestiti.

Naravno, zahvaljujemo se Urbanu bez čije vokalne interpretacije Tremolo ne bi dobio težinu kakvu smo priželjkivali.''

Vatra se trenutno nalazi u studiju ''Pleasantville'' u Zagrebu gdje sa producentima Jurom Ferinom i Pavlom Miholjevićem (Svadbas) dovršavaju pjesme za novi album koji očekujemo u drugoj polovici godine.
Kako Tremolo zvuči moći čete čuti već od sljedećeg tjedna.

16.02.2011. u 09:52 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 14.02.2011.

>>>NENO BELAN & FIUMENSI oduševili koncertom u punom Domu sportova <<<

Neno Belan & Fiumens ispunili su obećanje koje su dali svojim obožavateljima i zaista na koncertu za Valentinovo pripremili vrhunski glazbeno- ljubavni spektakl . Neno je na trosatnom koncertu odsvirao svoje najveće hitove, a publika je zajedno sa njim pjevala od prvog do zadnjeg stiha. Iako zajedno sa Fiumensima nastupa već godinama, Neno je prije koncerta priznao da ima tremu i da ne krije uzbuđenje jer ipak je rasprodao Malu dvoranu Doma sportova.

Koncert je započeo nastupom grupe Buđenje, a nastavio se svirkom do dugo u noć na kojoj su se Neni na pozornici pridružili i njegovi kolege prijatelji, Gabrijela iz grupe Nola i Marijan Ban. Službeni dio koncerta počeo je premijerom spota za pjesmu 'Kiša', a po ovacijama publike možemo reći da je spot pun pogodak .

Trijumfom na subotnjem koncertu Neno Belan samo nastavlja niz velikih uspjeha te ga potvrđuje kao jednog od naših najvećih kantautora, te vrhunskog live izvođača, koji će svojoj publici ove godine pokloniti i novi album, a ni novih koncertnih druženja neće nedostajati. Nakon ovakve nezaboravne glazbene fešte, jedva čekamo reprizu!!!

Televizijsku premijeru spota 'Kiša' pogledajte ovaj petak, 18.02.2011. na HRT 2 u emisiji 'Ritam tjedna', s početkom u 17:25.

14.02.2011. u 13:50 • 0 KomentaraPrint#

petak, 11.02.2011.

>>> Amos Lee ''Mission Bell'' - novi album u prodaji! <<<

Amos Lee objavio je svoj 4-ti po redu studijski album, najbogatiji i najcjelovitiji do sada.
Album, koji je producirao Joey Burns iz Calexica, ujedno je i opsežan i kohezivan, sa nizom emocija ujedinjenih Leejevim eklektičnim ukusom i karakterističnim vokalom. Sa fantastičnim gostima poput Lucinde Williams, Willie Nelsona, Sam Beama (Iron & Vine), Priscille Ahn, Pete Browna i James Gordsona, te glazbenom podlogom Calexica, album obilježava povratak Amos Leeja kao zrelog umjetnika koji nastavlja istraživati svoje glazbene i tematske interese.

Lee se razvio u jednog od najvažnijih i najproduktivnijih kantautora današnjice, a dokaz tomu je 12 novih pjesama na ' Mission Bell ' albumu, te legendarni gosti poput Williams i Nelsona koji su zaista gorljivo željeli interpretirati njegove pjesme.

Najjasnija promjena na albumu je intimni, a opet ekspresivan zvuk za koji su zaslužni Joey Burns i John Convertino iz Calexica.
Nakon slučajnog susreta rodila se ideja da Lee snimi nešto u njihovom studiju u Tusconu.
''Muzikalnost koju ovi momci posjeduju zaista je izvanredna'' - rekao je Lee. ''Posebno je bilo lijepo raditi sa Johnom i dobiti posve drugačiju ritmičku teksturu. Oni odlično stvaraju atmosferu - zvučno, u mnogo pjesama dodali su prekrasnu dimenziju, pomogavši im na taj način da se prošire i dišu.

Četvrti album Amos Leeja ''Mission Bell'' debitirao je 2. veljače na 1.mjestu Billboardove Top 200 ljestvice albuma, postigavši u prvom tjednu najbolju prodaju njegove karijere. ''Mission Bell'' u istom tjednu bio je prvi i na Digitalnoj top listi albuma.

Amos Lee filadelfijski je tekstopisac i kompozitor koji je objavio tri hvaljena i komercijalno uspješna albuma; Amos Lee (2005), Supply and Demand (2006) i Last Days At The Lodge (2008).
New York Times njegove je pjesme nazvao ''himnama'', Vanity Fair smatra ih zavodljivima, dok Philadelphia Inquirer piše o ''kompaktnim, dobro strukturiranim pesmama u kojima autor s južnjačkim naglaskom nješno balansira između jazzy soula i klasičnih arhetipova.'' The Associated Press nahvalio Amosov ''sjajan sexy glas'', dok ga je People magazin proglasio ''najbolje čuvanom pop tajnom''.

1. El Camino

2. Windows Are Rolled Down

3. Violin (featuring Sam Beam)

4. Flower

5. Stay With Me (featuring Priscilla Ahn)

6. Out Of The Cold (featuring Pieta Brown)

7. Jesus (featuring James Gadson)

8. Hello Again

9. Learned A Lot

10. Cup Of Sorrow

11. Clear Blue Eyes (featuring Lucinda Williams)

12. Behind Me Now / El Camino Reprise (featuring Willie Nelson)





Potražite po najpovoljnijoj cijeni u Dallas music shopovima:

Dallas Music Shop Zagreb - Masarykova 6 - 01/6403 585

dms-zagreb@mars-music.hr

Dallas Music Shop Rijeka - Splitska 2a - 051/332-524;

dms-rijeka@mars-music.hr

Dallas Music Shop Rovinj - Carera 72 - 052/813-493;

william.dobrovic.link@pu.t-com.hr

Dallas Music Shop Zadar - Široka ulica 2 - 023/315-413;

dms-zadar@mars-music.hr

Dallas Music Shop Split - Narodni trg 14 - 021/314-133;

dms-split@mars-music.hr

DUBROVNIK - Antuninska 2 - Tel. 020/323 388
E-mail: dms-dubrovnik@mars-music.hr
ŠIBENIK - Kralja Tomislava 4 - Tel. 022/214 883
E-mail: dms-sibenik@mars-music-hr
+
DMS RIJEKA-PARIS-TEXAS - M. Gupca 3a - Tel. 051/321 540
E-mail: dms-rijeka-paris-texas@mars-music.hr

11.02.2011. u 13:21 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 10.02.2011.

>>> NENO BELAN kuhao sa pokroviteljima koncerta <<<

Povodom svog koncerta 12.02. u Maloj dvorani Doma sportova, Neno Belan je, zajedno s Whirlpool-om, pozvao novinare i obožavatelje na kulinarski dvoboj. U kulinarskom su dvoboju svoje kulinarsko umijeće pokazali: Davor Dretar Drele i Saša Lozar za Narodni radio, tim Večernjeg lista, tim Index.hr i Neno Belan. Posjetioci su mogli uživati u hrani pripremljenoj na Whirlpoolovim mikrovalnim pećnicama s funkcijom Crisp. Rezultat toga su ukusna jela u tren oka o kojima su mogli svjedočiti mnogi Nenini obožavatelji kao i mnogobrojni novinari. Osim samog kulinarskog show-a, Neno Belan je povodom Valentinova nagradio najsretnijeg obožavatelja Whirlpool mikrovalnom pećnicom sa funkcijom Crisp.

Za sve one, ako takvih uopće još ima, a koji još nisu odlučili da li bi došli na koncert, poruka da se požure do prodajnih mjesta, jer karata za veliku feštu u subotu ostalo je još vrlo malo .

Upravo danas, 10.02.2011. Neno će zajedno sa svojim Fiumensima napraviti malu uvertiru u ono što nas čeka u Maloj dvorani Doma sportova i to uz live svirku na Narodnom radiju u emisiji 'Glazbeni show Dalibora Petka'.

U petak, tj. sutra, Neno će gostovati u jutarnjem showu Narodnog radija.


A dan nakon toga ???

Pa vidimo se na najromantičnijem koncert godine !!!

10.02.2011. u 12:38 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 08.02.2011.

>>> NENO BELAN I WHIRLPOOL vas pozivaju na kulinarski dvoboj 09.02.2011. u 15 sati u Dallas music shop <<<

Neno Belan i Whirlpool vas pozivaju sutra, 09.02.2011. na kulinarski dvoboj u zagrebački Dallas music shop (Masarykova 6) u 15 sati, a sve povodom koncerta 12.02.2011. za Valentinova u Maloj dvorani Doma sportova.

Za sada imamo već nekoliko definiranih izazivača, a to su Davor Dretar Drele i Saša Lozar koji će braniti boje Narodnog radija, ekipu Večernjeg lista i naravno tim Nene Belana. Osim samog kulinarskog dvoboja Neno će povodom Valentinova sutra nagraditi najvjernijeg obožavatelja Whirlpool mikrovalnom pećnicom!

Odlična zabava i još bolja nagrada dovoljan su razlog da se ovu srijedu pojavite u Dallas shop-u!
Za dvoboj se stignete prijaviti još i sutra, ali svakako budite u 15 sati na najavljenom mjestu....

Također, lijepo molim sve predstavnike medija kojima su odobrene akreditacije za koncert da ih podignu sutra, 09.02.2011. u 15 sati Dallas music shopu.

08.02.2011. u 14:35 • 0 KomentaraPrint#

>>> DANIJELA MARTINOVIĆ - novi album uskoro u prodaji !!! <<<

Nakon skoro šest godina od posljednjeg studijskog albuma, Danijela Martinović predstavlja novi album 'UNIKAT' sa 10 novih studijskih pjesama.

Osim standardnog CD izdanja, Danijela je odlučila počastiti svoje vjerne fanove povodom Valentinova pa će u prodaji ekskluzivno biti i LIMITIRANO izdanje koje će osim novih pjesama uključivati i bonus track „Za tebe rođena“ – duet sa Arsenom Dedićem i DVD sa dva spota, 'Pola, pola' i 'Danijela časti', making off video spota „Pola, pola“ te galeriju neobjavljenih fotografija, kao i prigodni screensaver.

Osim singlova 'Danijela časti', 'Zarobljenik uspomena' - dueta s Halidom Bešlićem te aktualnog singla 'Pola, pola', koji su najavili novi album, na albumu se kao bonus track u redovnom izdanju nalazi i remix singla „Danijela časti“.

Glazbeni producent i supervizor albuma je Petar Grašo.

Danijela je ovaj album pripremala vrlo temeljito i sam odabir pjesama za ovaj album trajao je čak nekoliko godina, ali sada nakon što je završen, zaista može biti ponosna na posao koji je napravila, na radost svojih vjernih obožavatelja koji s nestrpljenjem iščekuju njezin novi album.

Od danas na Narodnom radiju počinje 'Tjedan Danijele', u kojem ćete ekskluzivno moći preslušati pjesme sa albuma 'UNIKAT'.

08.02.2011. u 09:27 • 0 KomentaraPrint#

>>> Nebojša Buhin - novi album u prodaji!!! <<<

Tri godine nakon "Porinom" nagrađenog albuma "Guitar Language", u prodaji je novi autorski nosač zvuka Nebojše Buhina pod nazivom "Six String Diary" .

Priprema materijala za album, izbor pjesama te probno snimanje započelo je sredinom 2009. godine, a prilika koja se otvorila odlaskom na međunarodno blues natjecanje (IBC 2010- Blues Challenge) u Memphis dovela je do suradnje sa američkim glazbenicima. U siječnju 2010. producent i bubnjar Mike Gage u studiju "Engagement Productions" u Dallasu, Texas, započeo je snimanje bubnjarskih dionica za novi album.

Suradnja sa našim najnagrađivanijim producentom Nikšom Bratošom, koji je radio i na prethodnom materijalu, nastavljena je i na ovom projektu, a kao gosti pojavljuju se vrsni domaći glazbenici: Goran Kovačić – klavijature, Martin Petračić – bas gitara, Robert Vrbančić – bas gitara, Marko Petrović - klavijature, Krešo Oremuš – usna harmonika, Jurica Leikauff – klavijature te gosti iz USA: Mike Gage – bubnjevi i Greg Koch – gitara na skladbi "Rollin'". Greg Koch jedan je od najcjenjenijih gitarista današnjice, kolumnist u gitarističkim magazinima i predavač na Fenderovim workshopovima, a dolaskom na "1. Zagreb International Blues Festival" zainteresirao se i za ovaj projekt te odvojio nekoliko sati u studiju gdje je snimljen materijal za pjesmu "Rollin".

Četvrti je ovo album Nebojše Buhina za "Dallas Records".

Album “Six String Diary” zaokružuje trilogiju koju su započeli prethodnici; "10 Guitar Stories" i "Guitar Language".

To je ujedno i najzrelije skladateljsko i instrumentalno ostvarenje dosada. Devet autorskih skladbi te obrada pjesme E. Claptona "Behind the Sun", sadržaj je albuma na kojemu će u 40 minuta glazbe svatko pronaći nešto za sebe. Najmanje gostiju do sada, gotovo u formi benda, prepoznatljiv gitaristički rukopis, električno i akustične ujednačene skladbe u maniri blues, pop-rock i fusion crossovera najkraći su opis albuma "Six String Diary".

Album upotpunjuju fotografije Petre Slobodnjak, a dizajn omota potpisuje Ivan Kraljević iz "In – Tri Design".

Nebojša Buhin ''Six String Diary'' :

1. MY OWN TEXAS

2. JUST 4 US

3. BAM

4. BURN THE BRIDGES

5. ROLLIN' feat. Greg Koch

6. DON'T GO IN ANGER

7. PONTA DELGADA

8. HEART PRELUDE

9. HEART & MIND

10. BEHIND THE SUN


Potražite po najpovoljnijoj cijeni u Dallas music shopovima:


Dallas Music Shop Zagreb - Masarykova 6 - 01/6403 585

dms-zagreb@mars-music.hr

Dallas Music Shop Rijeka - Splitska 2a - 051/332-524;

dms-rijeka@mars-music.hr

Dallas Music Shop Rovinj - Carera 72 - 052/813-493;

william.dobrovic.link@pu.t-com.hr

Dallas Music Shop Zadar - Široka ulica 2 - 023/315-413;

dms-zadar@mars-music.hr

Dallas Music Shop Split - Narodni trg 14 - 021/314-133;

dms-split@mars-music.hr

DUBROVNIK - Antuninska 2 - Tel. 020/323 388
E-mail: dms-dubrovnik@mars-music.hr
ŠIBENIK - Kralja Tomislava 4 - Tel. 022/214 883
E-mail: dms-sibenik@mars-music-hr
+
DMS RIJEKA-PARIS-TEXAS - M. Gupca 3a - Tel. 051/321 540
E-mail: dms-rijeka-paris-texas@mars-music.hr


08.02.2011. u 09:20 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 02.02.2011.

>>>FAITHLESS - koncert sa srijede 23.03. prebačen je na subotu 19.03. <<<

Subota, 19.03.2011., Dom sportova (mala dvorana)

Zbog promjene u ruti turneje britanske elektronske atrakcije Faithless, datum zagrebačkog koncerta premješten je sa srijede 23.03. na subotu 19.03. Organizator se ispričava svima kojima će novi datum stvoriti probleme pri planiranju odlaska na ovaj koncert, a oni s kupljenom ulaznicom kojima novi termin nikako ne odgovara, mogu ulaznicu vratiti i dobiti natrag novac do 15.02.

Ulaznice kupljene do sada naravno vrijede i za novi termin. S obzirom na jak tempo prodaje ulaznica, činjenicu da je rasprodano više od pola kapaciteta dvorane i novi termin koji je puno atraktivniji od staroga, savjetujemo fanovima da što prije potraže svoju ulaznicu na nekom od prodajnih mjesta.
Jedan od najznačajnijih bandova elektronske glazbe u posljednja dva desetljeća, fantastični britanski Faithless, dolaze u Zagreb u sklopu velike svjetske dvoranske turneje.

S objavljenih 6 studijskih albuma, prodanih u ukupno više od 12 milijuna primjeraka, Faithless spadaju među najveće i najtiražnije elektronske bandove svih vremena. Njihovi bezvremenski mega klasici poput "Insomnia" i "God is a DJ" svrstavaju se među najizvođenije dance hitove u zadnjih 20-tak godina, a njihove turneje kojima pune arene diljem svijeta, smatraju se najboljim plesnim zabavama uopće. Poznati kao furiozan live band, do sada su predvodili najveće svjetske festivale, nastupajući kao headlineri nekoliko puta i na glavnoj Pyramid bini Glastonbury festivala. Njihov posljednjih studijski album "The Dance", objavljen u svibnju ove godine, ubrzo je u Britaniji dostigao zlatnu tiražu, a s njega je skinuta i suradnja s Dido u velikom hitu "Feelin Good".
S velikim bandom i izvrsnim live nastupom Faithless će tako otvoriti proljetnu koncertnu sezonu u Zagrebu, a s obzirom da će ovo biti njihov jedini nastup na području Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, očekuje se i veliki broj fanova iz susjednih zemalja.

Ulaznice po cijeni od 230 kn u prodaji su u Dallas Music Shopovima, Dancing Bearu, Dirty old shopu, Rockmark knjižari i svim Eventimovim prodajnim mjestima, kao i na
www.eventim.hr
Na dan koncerta cijena ulaznice biti će 260 kn.

02.02.2011. u 10:06 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Lipanj 2011 (3)
Svibanj 2011 (36)
Travanj 2011 (34)
Ožujak 2011 (38)
Veljača 2011 (22)
Siječanj 2011 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Dallas Records TV


Dallas Music Shopovi

ZAGREB > Teslina 16
SPLIT > Narodni trg 14
RIJEKA > Splitska 2a
ZADAR > Široka ulica 2
ČAKOVEC > Kralja Tomislava 7
ROVINJ > Carrera 72

Linkovi

EMI Records
Go to EMI

Beggars.com
Beggars Group

Otvoreni Radio
Slušajte Otvoreni radio











<$NaslovBoxa$>

<$TekstBoxa$>