DALLAS MUSIC BLOG

petak, 29.04.2011.

>>> IVO GAMULIN GIANNI I GLORIA GAYNOR NAJAVLJUJU VELIKU LJETNU TURNEJU <<<

Slijedom uspješnog i rasprodanog božićnog humanitarnog koncerta Ive Gamulina Giannija u KD Vatroslava Lisinskog 22.12.2010. na kojem je ugostio Gloriu Gaynor, Star travel potvrđuje nastavak suradnje dvaju umjetnika.

Ovo ljeto održati se dva zajednička koncerta i to:
03. kolovoza u Bluesun Hotel Elaphusa Tenis Centru Zlatni Rat u Bolu
06. kolovoza u Areni Pula.

Gianni i Gloria će nastupiti sa izvedbama svjetski poznatih hitova, a otpjevat će i nekoliko najpoznatijih ljubavnih dueta.
Samo neke od pjesama koje će izvoditi Ivo Gamulin Gianni su: Amigos para siempre, You raise me up, Prenderti vorrei, O sole mio, Ljubav to si ti, Time to say goodbye…
Pjesme koje će, između ostalih, izvoditi Gloria Gaynor su: Killing me softly, I will survive, My first My last My everything, You are all I need, I am what I am…
Osim ovih koncerata Giannija očekuje radno ljeto. Zasad su najavljeni nastupi u Makarskoj, Vukovaru, Dubrovniku, Umagu, Malom Lošinju, Solinu i Rovinju, dok su u pripremi i drugi. Povodom toga je rekao:
'' Ovo je moje najradnije ljeto dosad i ponosan sam na to, a posebna mi je čast što ću održati dva koncerta zajedno sa svjetskom divom Glorie Gaynor i to u hrvatskim gradovima koji promoviraju elitni turizam. Zahvalan sam na podršci grada Pule i Bluesun Hotels & Resorts pri organizaciji koncerata.''

Prodaja ulaznica počinje 03. svibnja 2011. putem sustava Eventim.
Cijene karata za koncert u Braču su 250,00 Kn, a VIP 500,00 Kn.
Cijene karata za koncert u Puli su 250,00 Kn, a VIP 350,00 Kn.

29.04.2011. u 14:05 • 0 KomentaraPrint#

>>> FATHER ''VENUS & MARS'' - premijera spota na T-portalu <<<

Ponedjeljak, 02.05.2011., točno u podne!
Premijera spota "Venus & Mars", novog singla s aktualnog albuma ''One Eon'' benda Father zakazana je za ponedjeljak 02.05.2011. točno u podne na T-portalu!

Prije službene premijere, Father će u petak 29.04. od 21h u riječkom Palachu spot pretpremijerno prikazati fanovima, suradnicima i prijateljima.

U priči o borbi između dobra i zla sudjeluju neki zaista zanimljivi pojedinci.
Posebnu čast bendu je iskazao poznati hrvatski glumac Alen Liverić (Transatlantik, Ničiji sin, Duga mračna noć), ne dvojeći ni trenutka želi li sudjelovati u snimanju ovog video uratka.

''Dečki su sjajni i rade odličnu glazbu, a takve riječke glazbene priče treba uvijek podržati'' - rekao je Liverić.
Kako je scenarij zahtijevao različite interpretacije raznih karaktera, poznatom riječkom glumcu pridružili su se i odlična Anastazija Balaž-Lečić, te ''buduća zvijezda hrvatskog i svjetskog filma'', kako naglašavaju dečki iz Fathera, mladi Filip Krasny u ulozi Alenovog sina.

Redateljske palice prihvatio se Igor Modrić, iskusni Riječanin sa više od 400 snimljenih videospotova, a zanimljivu priču kamerom je zabilježio Robert Kalčić, uz asistenciju light majstora Svena Jelovića.

Kako je ispričana priča o Veneri i Marsu, dobru i zlu, pogledajte premijerno na T-portalu u ponedjeljak 02.05.2011. u 12 sati!

Father pogledajte na koncertima:
07.05. - Biker fest, Umag
27.05. - Opatijske barufe, Opatija
03.07. - Boogaloo (Apocalyptica), Zagreb
Na aktualnom albumu ''One Eon'' radilo se je ukupno 3 godine, ali uloženi se je trud, sudeći po reakcijama publike i kritike, uistinu isplatio.
U šali su dečki iz Fathera rekli da im se čini da se album više sviđa kritičarima nego njima samima.

O ''One Eon-u'' su rekli:

'One Eon' je fenomenalan album za svakog ljubitelja metal glazbe iz bilo kojeg djela svijeta. S novim albumom, svijet je njihov!
- Dubravko Jagatić, T-portal

Kao žanrovski proizvod prvorazredne kvalitete posve usuglašen s globalnim standardima – One Eon riječkog Fathera apsolutna je blagovijest za sve ljubitelje metala. Od srca preporučam.
- Zlatko Gall, Slobodna Dalmacija

Glazbeno, Father zvuče teško poput dizelske lokomotive čiji su klipovi savršeno podmazani te poput strogo kontrolirane eksplozije kojom dinamitaši ruše stare zgrade ne bi li na ruševinama podigli nešto bolje. Originalno i prepoznatljivo.
- Aleksandar Dragaš, Jutarnji list

Svjetsko, a naše!
- Zoran Baljak, Novi List

Najbolji hrvatski metal album svih vremena. A možda će i tako dugo ostati. Na vidiku nema nikoga. Samo jedan eon.
- Terapija.net

Father se iznova dokazuje kao beskompromisan svirački band koji je u stanju napisati pjesme sa glavom, tijelom i repom. Album za novu alternative/metal/rock generaciju.
- Mixer.hr

Diskutabilno je da li bi za Father išta značilo da su iz nekog drugog kutka svijeta, za ovako kvalitetan i vizionarski bend zbilja nije bitno od kuda dolaze.
- Cmar-net.org (Croatian metal and rock)

Father su se vratili u maniri pobjednika i stvaralaca, a ne kao slijedbenici glazbenih trendova. Genijalnost i jedinstvenost je doista u detaljima, a njih ovdje baš nikako ne fali!

29.04.2011. u 09:09 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 28.04.2011.

>>> JINX i KANDŽIJA NA EXIT-u! <<<

Svake godine Exit promovira izvođače iz regije, one manje poznate, ali i one velike po regionalnim, a i europskim okvirima. Na ovogodišnjem Main Stageu Exit festivala, prije nastupa najvećih zvijezda svijetske glazbene scene, očekuju vas svirke omiljenih bendova sa ovih prostora.
Na glavnoj pozornici Exit Festivala tako će nastupiti i grupa JINX!
Jedan od najbitnijih bendova regionalne scene, ustoličeni na granici između mainstreama (za koji su bili previše alter) i altera (za koji su bili previše mainstream), Jinx dolazi na Main. Radiofoničan, pitak, pametan pop koji se lijepi za uši, osigurao je bendu publiku na cijelom području ex-Yu. Jinxi su trenutno fokusirani na promociju albuma “Diksilend” u regiji i smatraju da je ovo najbolji trenutak da se predstave na glavnoj bini Exita.

Uz Jinxe, potvrđen je nastup i Kandžije koji će svirati na Fusion stageu.
Dvadesetšestogodišnji hip-hoper i borac za pravdu iz Osijeka, Kandžija, poznat po eklektičnom zvuku i iskrenim stihovima, predstavit će na Exitu novi album ''Koktel od rakije'' čiji izlazak očekujemo sredinom 2011, kao i najnoviji singl ''Desno'': http://www.youtube.com/watch?v=OC8DhITSDlI

28.04.2011. u 15:44 • 0 KomentaraPrint#

>>> LETEĆI ODRED - gostovanje na HR2 + premijera spota na Novoj tv <<<

Dečki iz grupe Leteći odred rade puno parom nakon izlaska njihovog kompilacijskog albuma 'The best of odreda'. Odrađivanje mnogobrojnih intervjua, snimanje spota za aktualni singl 'Dok se kuneš' , te organiziranje promocije albuma najviše je 'zahvatilo' frontmena grupe Denisa Dumančića. A što nam Denis ima za reći o dugogodišnjoj karijeri i kompilacijskom albumu poslušajte ovu nedjelju, 01.05.2011. na HR 2 u emisiji 'Krupni Megahertz', urednika Roberta Krupe od 14 sati.

A dva dana prije, u petak, 29.04.2011. Leteći odred premijerno će na Novoj Tv u emisiji 'In magazin' predstaviti i svoj novi spot za aktualni singl 'Dok se kuneš'.

28.04.2011. u 09:54 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 26.04.2011.

Moby ''The Day''

Moby će , 9.svibnja , objaviti svoj novi singl ''The Day'' sa nadolazećeg albuma ''Destroyed'' čije se izdanje očekuje tjedan dana kasnije, točnije 16. svibnja.
Uz originalnu pjesmu biti će dostupni i remixevi Lifelikea, Bastoa, Gesaffelsteina, Eddia Thoneicka i Funkermana.

''The Day'' sam napisao u Španjolskoj u prekrasnoj hotelskoj sobi, u ranu zoru nakon neprospavane noći. Bilo je 6 ili 7 ujutro, uzeo sam akustičnu gitaru i snimio ju na svoj mobitel. Kasnije sam ju snimio na staroj elektronskoj opremi koju sam imao u studiju.'' - rekao je Moby.

''The Day'' je inspiriran suradnjom Davida Bowie - a i Briana Enoa, čija je produkcija postala dio Mobyjeve DNA; odrastajući, neprestano je vrtio ''Low'' i ''Heroes''.
''The Day'' je vrlo osobna pjesma o kasnonoćnom očaju i mračnim stanjima duše, obično povezan s nekom strašnom ovisnošću; ta tematika provlači se kroz cijeli nadolazeći album.

Obožavatelji iz Hrvatske i zemalja regije moći će čuti kako Destroyed zvuči uživo odmah po izlasku albuma, točnije 26. Svibnja na Mars festivalu u Ljubljani!
Karte za Mars Festival u Ljubljani, potražite u Dallas Music Shopovima u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu, te na www.dallasmusicshop.com !!!

26.04.2011. u 16:14 • 0 KomentaraPrint#

petak, 22.04.2011.

>>> Laibach Revisited - Boogaloo subota 21.05. <<<

Laibach, u godini u kojoj nastavljaju obilježavati puna tri desetljeća stvaranja, dolaze u Zagreb , u klub Boogaloo s Revisited programom proslaviti 30-ti rođendan s hrvatskim fanovima.

Sipanju epiteta na račun skupine Laibach ne bi bilo kraja nekoliko dana da sada krenemo, pa ćemo izdvojiti samo ono najbitnije. Band je do sada u karijeri odsvirao više od 800 koncerata. Uvršteni su u znamenitu enciklopediju pop kulture ' 1001 song you must hear before you die ' . Britanski magazin Wire njihov je koncert u Trbovlju iz 1990. uvrstio među 60 koncerata koji su najviše protresli svijet. Prilikom posljednje USA turneje američke radio postaje prozvale su ih najznačajnijim bandom iz ovog dijela Europe svih vremena, i bandom koji rastavlja države i stvara nove.

U Zagreb dolaze na kraju trećeg dijela Revisited turneje, samo tjedan dana nakon velikog koncerta u Londonu 14.05., gdje nastupaju u znamenitoj Roundhouse, u sklopu avangardnog Short Circuit Music festivala. Band se posebno raduje nastupu u Boogaloo dvorani, jer za isto mjesto (bivši Moša Pijade) vežu ih neki od njihovih najprovokativnijih i najznamenitijih nastupa iz 80-ih godina prošlog stoljeća.

Ovaj zagrebački koncert biti će tematski povezan i s retrospektivnom izložbom skupine Laibach, koja će biti postavljena u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, Galerija PM, od 05 do 26 svibnja. Izložba nosi naslov ' Ausstellung Laibach Kunst1980-2010 ' , i prava je poslastica za sve Laibach fanove.

Na koncertu u Boogaloo band će izvesti svoj Revisited program, sačinjen od novih verzija legendarnih industrial skladbi iz 80-ih godina, kao što su ' Mi kujemo bodočnost ' , ' Smrt za smrt ' , ' Brat moj ' , 'Država ' i mnoge druge.

Ulaznice za koncert već su u prodaji u Dallas Music Shopu, Dancing bearu, Dirty old shopu, Rockmarku, Planet musicu, na www.dallasmusicshop.com , www.eventim.hr i na svim Eventimovim prodajnim mjestima.

22.04.2011. u 13:52 • 0 KomentaraPrint#

>>> Dredg na Mars festivalu! <<<

Dredg, jedan od cijenjenijih post alter rock bandova danas, novo su inozemno ime na ovogodišnjem Mars festivalu, koji se održava u petak 10.06. u dvorištu Jedinstva i klubu Močvara.

I s ovom potvrdom zagrebački Mars festival nastavlja tradiciju da dovodi isključivo inozemna imena koja do sada nikada nisu bila u regiji. Nakon The Rakes prve godine, te Skunk Anansie, Atlas Sound i Kavinskoga druge godine, ovoga puta Thirty Seconds to Mars i Dredg imati će svoje premijerne nastupe u ovom dijelu Europe.

Dredg su jedan od bandova koje je strahovito teško definirati, što potvrđuje i njihova publika koju čine ljudi iz svijeta metala, preko indie rocka pa čak i do jazza. Potvrđuju to i festivali na kojima band nastupa, pa ih je tako sasvim normalno vidjeti na uglavnoj indie eklektičnoj američkoj Coachelli, kao i na pretežno hard rock i metal orijentiranom NovaRock u Austriji. Novi album "Chuckles and Mr Squeezy" njihovo je peto studijsko izdanje u sada već prilično bogatoj karijeri, u kojoj ipak još uvijek najviše pozicije zauzima fantastičan major label debut "El Cielo" iz 2002. (njihovo prvo izdanje Leitmotif orginalno je objavljen na malenoj indie etiketi prije prelaska na Interscope).
Band je osnovan 1993. u Los Gatosu, California, a uz 5 studijskih albuma imaju iza sebe i jedno live izdanje, kao i nebrojene turneje diljem svijeta. Na Mars festival stižu na velikoj europskoj turneji i samo mjesec dana nakon objave novog albuma "Chuckles and Mr Squeezy".

Od novo potvrđenih bandova Dredg se pridružuju i zagrebački metal/rock/hardcore titani Igut, kao i banjalučki stoner rock momci iz banda Tanker. Oba banda svakako spadaju u gornji dom regionalne žestoke scene, a na Mars festivalu priključuju se popisu ostalih potvrđenih bandova, a cijeli popis trenutno izgleda ovako:

Thirty Seconds to Mars
Dredg
Vatra
Diskurz
Stonebride
Nina Romić
Igut
Tanker


Ulaznice po 230 kn potražite u Dallas music shopovima diljem Hrvatske, Dancing Bearu, Dirty Old Shopu, Rockmarku i svim Eventimovim prodajnim mjestima, kao i na www.eventim.hr i http://dallasmusicshop.com/

22.04.2011. u 11:53 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 21.04.2011.

>>> Višestruki Eargazam - veliko zeleno uho osvježilo prolaznike <<<

Veliko zeleno uho sigurno nije nešto što očekujete vidjeti tijekom popodnevne šetnje centrom grada.
No, upravo je ovaj prizor zatekao slučajne prolaznike u Bogovićevoj ulici u Zagrebu u srijedu popodne.
Znatiželjnike koji su se ubrzo okupili dočekalo je ugodno iznenađenje - u uhu se skrivao dobro rashlađeni Tuborg!
I Bojan Jambrošić našao se među njima i iz uha izvukao jedan Tuborg za osvježenje.

Tuborg je tako počastio Zagrepčane uoči koncertne noći Višestruki Eargazam koja će se u održati u petak 6. svibnja. Zagrebačku publiku u Tvornici kulture očekuje Višestruki Eargazam uz Jinxe, Let3, Lollobrigidu i Quasarr, a na afteru će atmosferu zapaliti Diskurz u klubu Route 66 te Kandžija & Gole žene u IN baru.

Ulaznice se u Zagrebu mogu kupiti u Dallas music shopu, Dancing Bearu, Rockmarku i Dirty old shopu te na svim prodajnim mjestima Eventima i on-line na http://dallasmusicshop.com i http://eventim.hr.

21.04.2011. u 14:25 • 0 KomentaraPrint#

>>> JINX - PROMOCIJA LPa I PREMIJERA SPOTA <<<

Odlični Jinxi svoj novi uspješni album Diksilend, jučer su publici predstavili i u vinilnom izdanju. LP, na kojemu se nalaze sve pjesme sa istoimenog albuma kao „Na zub su me uzeli mama“, „Da smo se voljeli manje“, „Čuvaj me, ne daj me“ i bojni drugi, od jučer možete potražiti u svim Dallas Music Shopovima.

Jučerašnji dan Jinxi su posvetili fanovima, sa kojima su se družili untar Dallasovog shopa u Teslinoj 16, ali i prijateljima i medijima kojima su kasnije u odličnoj atomosferi kluba Kota bar u Medulićevoj predstavili svoj novi videospot za pjesmu „Čuvaj me, ne daj me“. Videouradak djelo je redatelja Andreja Korovljeva, te ga je jučerašnja publika jako dobro prhivatila. Zanimljiva je informacija, da je u spotu glumio veliki broj prijatelja benda, koji su i jučer bili prisutni na promociji, te je i time oduševljenje u Kota baru bilo tim veće.

Odlično raspoloženi Jinxi, odlično raspoloženo društvo, odlična glazba, odličan LP već višestruko od struke priznatog albuma „Diksilend“, odličan video spot odlične pjesme „Čuvaj me, ne daj me“, bili su i više nego dovoljan razlog da se društvo i bend zabave do sitnih jutarnjih sati.

Spot ćete premijerno vidjeti 09.05. na MTV Adria.

Jinxe ovaj vikend možete vidjeti u klubu Quasimodo u Splitu, 06.05. u zagrebačkoj Tvornici na koncertu Eargasam ...

21.04.2011. u 13:09 • 0 KomentaraPrint#

>>> Promjena lokacije: Višestruki Tuborg Eargazam 06.05.2011. u Tvornici kulture! <<<

Tuborgova koncertna noć Višestuki Eargazam održat će se 6. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture umjesto maloj dvorani Doma sportova, nakon čega se Eargazam nastavlja u klubu Route 66 i IN baru.

Zagrebačka će publika u Tvornici kulture uživati u eargazmičnom iskustvu uz Jinxe, Let3, Lolobrigidu i Quassar. Riječki pankeri Diskurz nastavit će istu večer jednakom žestinom na afteru u klubu Route 66, a Kandžija & Gole žene Tuborgovoj će koncertnoj noći dati dodatnu energiju u IN baru.

Ulaznice za zagrebački Tuborg Višestruki Eargazam su u prodaji po cijeni od 80,00 kuna, a na dan događanja 6. svibnja, cijena ulaznice će biti 90,00 kuna.

Ulaznice se u Zagrebu mogu kupiti u Dallas music shopu, Dancing Bearu, Rockmarku i Dirty old shopu te na svim prodajnim mjestima Eventima i on-line na http://dallasmusicshop.com i http://eventim.hr.

21.04.2011. u 09:22 • 0 KomentaraPrint#

>>> NEBOJŠA BUHIN NEBO '' Six String Diary'' - promocija albuma <<<

Novi autorski nosač zvuka "Six String Diary" Nebojše Buhina dospio je i do prvih međunarodnih osvrta i priznanja te domaćih nagrada.
Na ovogodšnjoj 15-toj dodjeli nagrade „Status“ održane 11. travnja u Rijeci Nebo je po peti puta osvojio nagradu u kategoriji zabavna, pop-rock i urbana glazba; električna i akustična gitara.

Uz nekoliko recenzija u inozemnim i domaćim magazinima i portalima posebno
treba istaknuti uvrštenje albuma „Six String Diary „ u izbor „Blues Top Ten
Albums
“ na stranici magazina „Blues Matters“ a u idućem broju najavljena je i
recenzija albuma.

http://bluesmatters.com/magazine/

Koncertna promocija albuma „Six String Diary“ održati će se u utorak 26. travnja u
klubu „Hard Place“.

Vrhunsku sviračku ekipu za ovu prigodu čine: Marko Lazarić -
bubnjevi, Martin Petračić - bas, Marko Petrović - klavijature, Jurica Leikauff –
klavijature, Robi Vrbanćić bas
, a kao gosti nastupiti će i Krešo Oremuš - usna harmonika te Mladen
Rakas - vokal
.

Ulaz je slobodan, a promocija počinje od 21:30!

21.04.2011. u 09:10 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 20.04.2011.

>>> Mizar ''The boy and the white sea'' - novi album u prodaji <<<

Mizar- na arapskom jeziku zvijezda vodilja putnicima kroz pustinju.

Koristeći elemente tradicionalnog makedonskog folklora i bizantske kulture, Mizar zasigurno zauzima mjesto jedne od najzanimljivijih glazbenih skupina sa područja bivše Jugoslavije. Ono što ih je uvijek izdvajalo, kao specifičnu glazbenu skupinu, svakako je karakteristični vokal koji je baziran na arhaičnim crkvenim napjevima Istoka, sa dozom modernog rock izraza.

Ovaj makedonski bend takvu fuziju stilova njeguje još od 1983. godine.

Za hrvatsko tržište upravo su izdali svoj 6. studijski album nazvan ''The boy and the white sea'' koji je sniman u suradnji sa crkvenim zborom Harmosini, a u napjeve 10 novih pjesama koje govore o neospornim ljepotama zemlje iz koje dolaze, uklopljeni su tradicionalni i električni makedonski instrumenti.


Album ''The boy and the white sea'' potražite po najpovoljnijoj cijeni u Dallas Music Shopovima:

Dallas Music Shop Zagreb - Teslina 16 - dms-zagreb@mars-music.hr

Dallas Music Shop Rijeka - Splitska 2a - 051/332-524;

dms-rijeka@mars-music.hr

Dallas Music Shop Rovinj - Carera 72 - 052/813-493;

william.dobrovic.link@pu.t-com.hr

Dallas Music Shop Zadar - Široka ulica 2 - 023/315-413;

dms-zadar@mars-music.hr

Dallas Music Shop Split - Narodni trg 14 - 021/314-133;

dms-split@mars-music.hr

Dallas Music Shop ŠIBENIK - Kralja Tomislava 4 - Tel. 022/214 883
E-mail: dms-sibenik@mars-music-hr
+
DMS RIJEKA-PARIS-TEXAS - Rijeka - M. Gupca 3a - Tel. 051/321 540
E-mail: dms-rijeka-paris-texas@mars-music.hr

i na www.dallasmusicshop.com



20.04.2011. u 15:21 • 0 KomentaraPrint#

>>> DISKURZ predstavio novi album ''NOVA STVARNOST'' <<<

Ove subote bend Diskurz predstavio je u Rijeci svoj drugi studijski album ''Nova stvarnost''.
U Dallas Music Shopu, u sklopu međunarodnog Dana prodavaonica ploča, bend je do sitnih sati u društvu kolega i prijatelja premijerno preslušavao 11 novih pjesama koje su najavljene aktualnim singlom ''Jedini'', za koji uskoro očekujemo i video spot.

Stariji kolege sa riječke glazbene scene, Mrle i Prlja iz Leta 3, Vava, članovi One Piece Puzzle, Grča, Ogledala, sa zanimanjem su popratili promociju i tako pokazali da podržavaju mlađe naraštaje glazbenika.

Što o albumu misle iskusniji kolege i ekipa, te kako je prošla promocija pogledajte na portalu Mojarijeka.hr:
http://www.mojarijeka.hr/zabava/rijecki-diskurz-predstavio-svoj-drugi-album/


Album ''Nova stvarnost'' potražite po najpovoljnijoj cijeni u Dallas Music Shopovima:

Dallas Music Shop Zagreb - dms-zagreb@mars-music.hr

Dallas Music Shop Rijeka - Teslina 16 - Splitska 2a - 051/332-524;

dms-rijeka@mars-music.hr

Dallas Music Shop Rovinj - Carera 72 - 052/813-493;

william.dobrovic.link@pu.t-com.hr

Dallas Music Shop Zadar - Široka ulica 2 - 023/315-413;

dms-zadar@mars-music.hr

Dallas Music Shop Split - Narodni trg 14 - 021/314-133;

dms-split@mars-music.hr

Dallas Music Shop ŠIBENIK - Kralja Tomislava 4 - Tel. 022/214 883
E-mail: dms-sibenik@mars-music-hr
+
DMS RIJEKA-PARIS-TEXAS - Rijeka - M. Gupca 3a - Tel. 051/321 540
E-mail: dms-rijeka-paris-texas@mars-music.hr

i na www.dallasmusicshop.com


20.04.2011. u 09:15 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 18.04.2011.

>>> LETEĆI ODRED predstavlja dvostruki kompilacijski album <<<

Dečki iz grupe Leteći odred dobili su najljepši rođendanski poklon za svoj 18- ti rođendan - dvostruki kompilacijski album 'The best of odreda', na kojem se nalazi 35 velikih hitova, uključujući i dvije potpuno nove pjesme - 'Studeni' i , aktualni singl , 'Dok se kuneš'.
Frontmen grupe Denis Dumančić u ovaj je album uložio mnogo vremena i truda , što je i razumljivo jer nije lako na dvostruko izdanje staviti sve hitove koji su obilježili tako dugu karijeru. Obožavatelji koji su odrasli, zaljubljivali se i tulumarili uz ovaj bend bit će oduševljeni jer na jednom mjestu konačno mogu naći pjesme poput: 'Sanjao sam moju Ružicu', 'Hej lutkice', 'Večeras je dušo rođendan tvoj', 'Uzalud je mjesečina', 'Ljubav nije matematika', 'Priznajem', 'Kažu', 'Lijepa je naša puna odlikaša', 'Zbog tebe oženiti se neću', 'A bez vina', 'Ja sam mali Mate' i dr...

Denis Dumančić za ovo izdanje napravio je i nove aranžmane za četiri 'stara' hita - 'Ne pitaj me', 'Neka neveni ne venu', 'Kao stari moj' i 'Ako ti niz brdo krene'.

Upravo je 'stara' pjesma 'Kao stari moj' i najavila cijelu priču oko novog albuma. Za tu pjesmu snimljen je i spot, a pjesmom 'Studeni', koju je snimio sa Kristijanom Rahimovskim totalno je zainteresirao publiku koja je prema dosadašnjim reakcijama i uspjehu novih pjesama na top lista odušvljena povratkom ove grupe, i objavom 'best of' albuma .

Leteći odred ovih je dana snimio i spot za pjesmu 'Dok se kuneš', u režiji Andre Račića.

Ne propustite sutra razgovor sa Denisom Dumančićem u jutarnjem showu Narodnog radija.

Denis Dumančić i grupa Leteći odred uskoro pripremaju i koncertnu promociju, a o tome ćete na vrijeme biti obavješteni.

18.04.2011. u 14:46 • 0 KomentaraPrint#

>>> JINX - promocija LP izdanja i novog videospota <<<

Nekoliko mjeseci nakon CD-a u prodaji će se u srijedu 20. travnja naći i vinilno izdanje uspješnog aktualnog albuma grupe Jinx “Diksilend”.

Ploča će biti i službeno predstavljena u srijedu fanovima i medijima na promociji u novom zagrebačkom Dallas Music Shopu u Teslinoj 14, s početkom u 18 sati.

Tom prilikom Jinxi će se družiti sa fanovima , potpisivati ploče , a svi kupci LP-a “Diksilend” , koji će se prodavati po promotivnoj cijeni, na poklon će dobiti CD “Jinx Live”.

Najbrži od njih dobit će i karte za nastup Jinxa na Višestrukom Tuborg Eargazmu, 06. Svibnja u Zagrebu.

Pozivamo sve fanove da prate facebook stranicu Dallas Recordsa, gdje će ih također čekati neka iznenađenja vezana za Jinxe i ovu promociju!
http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/profile.php?id=100000423295564


Istu večer, u 19 sati u klubu Kota (u Medulićevoj 20) medijima će, uz LP, biti predstavljen videospot “Čuvaj me, ne daj me” u režiji Andreja Korovljeva kojeg su Jinxi snimili prije nekoliko tjedana na Glavnom kolodvoru u Zagrebu. Bit će to ekskluzivna prilika pogledati spot koji će svoju TV premijeru imati na MTV-ju 9. svibnja.

Nakon objave njihovog prvog LP-a i promocije spota Jinxi će uskršnji vikend provesti radno na čak dvije svirke u klubu Quasimodo u Splitu.


Pozivamo sve novinare da poprate oba događanja, te ukoliko ste zainteresirani za intervju sa bendom, molim Vas da se najavite kako bismo mogli organizirati raspored, a intervjui će se odrađivati na domjenku i promociji spota, dakle u klubu Kota, od 19 sati.

Kontakt, intervju: iva.rem@dallas.hr

099/8022-750







18.04.2011. u 13:29 • 0 KomentaraPrint#

petak, 15.04.2011.

>>> Višestrukim Eargazmom do užarene koncertne noći i svjetala pozornice! <<<

Pobjednik natječaja Grlom do Eargazma na Tuborg Green Beat Facebook stranici zapjevat će na pozornici s Letom 3 u sklopu koncertne noći Višestruki Eargazam koja će se u Zagrebu održati 6. svibnja.
Pobjednik osvaja i 50 ulaznica za koncert!

Zagreb će 6. svibnja doživjeti Višestruki Eargazam na Tuborgovoj koncertnoj noći uz Let3, Jinx, Električni orgazam, Lollobrigidu, Quasarr, Kandžiju & Gole žene i Diskurz koji će zapaliti publiku željnu dobre zabave. U suradnji s Dallas Recordsom i Mars koncertnom agencijom, Tuborg organizira užareni koncertni doživljaj tijekom kojeg će posjetitelji uživati u glazbi ovih sedam bendova.

No, u iščekivanju jedinstvenog koncertnog doživljaja, Višestruki Tuborg Eargazam pokrenuo je natječaj u kojem je moguće osvojiti vruću nagradu. Naime, Višestruki Eargazam poziva sve zainteresirane glazbene entuzijaste da sudjeluju u igri i osvoje eargazmično koncertno iskustvo.
Pobjednik će dobiti priliku da zasja na pozornici i pokaže što zna izvođenjem pjesme Omađijaj me zajedno s Letom3. Riječ je o pravom glazbenom izazovu pa Višestruki Tuborg Eargazam pobjedniku omogućuje da si osigura jaku podršku dovođenjem čak 50 svojih prijatelja u prve redove.

A kako do pet minuta slave i jedinstvene prilike da se osjete svjetla pozornice?

Video, u trajanju od 60 sekundi, u kojem natjecatelj pjeva ili svira pjesmu Omađijaj me Leta3 treba uploadati na Facebook aplikaciju Grlom do Eargazma na Tuborg Green beat Fan pageu.
U finale ulazi ukupno pet natjecatelja: tri video uratka koja osvoje najveći broj lajkova i još dva prema odluci Tuborg žirija. O pobjedniku odlučuje žiri u sastavu Damir Martinović Mrle iz Leta3, Ida Prester iz Lollobrigide te Dario Draštata iz Dallas Recordsa.

Ulaznice za zagrebački Tuborg Eargazam su u prodaji po cijeni od 80,00 kuna, a na dan događanja 6. svibnja, cijena ulaznice će biti 90,00 kuna.
Ulaznice se u Zagrebu mogu kupiti u Dallas music shopu, Dancing Bearu, Rockmarku i Dirty old shopu te na svim prodajnim mjestima Eventima, na www.eventim.hr i na www.dallasmusicshop.com.

15.04.2011. u 16:47 • 0 KomentaraPrint#

>>> DAN PRODAVAONICA PLOČA KOM3DIJA, DISKURZ I ONLI TU U DALLAS MUSIC SHOPOVIMA U ZAGREBU I RIJECI <<<

- subota, 16.4.2011 -

Dan prodavaonica ploča prvi će put biti obilježen u svim većim gradovima u
zemlji u subotu, 16. travnja. Ove će ga godine, zajedno sa svojim kupcima i
prijateljima, proslaviti sve veće hrvatske trgovine ploča i CD-a. One će na
taj dan, od 11 do 15 sati, kupce i namjernike počastiti sjajnim izborom
besplatnih koncerata popularnih domaćih izvođača!
Tu su i posebne akcije: od predstavljanja knjige kratkih priča čija se
radnja zbiva upravo u prodavaonicama ploča do druženja s glazbenim
zvijezdama koje će potpisivati svoje CD-e. To je praksa svih trgovina koje
na (inače međunarodni) Dan prodavaonica ploča sviraju iz čistog zadovoljstva
- za zadovoljstvo svoje publike.

U trgovinama svih većih gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek.) taj će dan
uživo nastupiti brojni izvođači i grupe, različitih glazbenih stilova.

Sutra se u akciju uključuju i Dallas Music Shopovi u Zagrebu i Rijeci:

Zagrebački Dallas shop u Teslinoj 16 ugostit će između 12 i 14 sati bend Kom3diju.
U riječkom će nas Dallas-Paris-Texas shopu (M.Gupca 3a) točno u 13 sati svojim gostovanjem počastiti izuzetan dvojac Onli Tu, dok će njihovi sugrađani Diskurz u 19h u Dallas Music Shopu (Splitska 2a) premijerno predstaviti svoj najnoviji studijski album ''Nova stvarnost''.

15.04.2011. u 16:38 • 0 KomentaraPrint#

>>> WILLIE NELSON & WYNTON MARSALIS FT. NORAH JONES HERE WE GO AGAIN <<<

Celebrating the Genius of Ray Charles
NOVI ALBUM U PRODAJI

Kada se zvijezde spoje, dogodi se nešto čarobno...kao što je to bilo tijekom dvije noći u veljači 2009. godine, u newyorškom klubu Jazz u Lincoln Centru ,kada su glazbeni velikani odali poštovanje glazbenoj legendi Rayu Charlesu. Dvije glazbene ikone Willie Nelson i Wynton Marsalis, uz veliko podršku ništa manje velike kantautorice Norah Jones, kroz svoju su jedinstvenu glazbenu priču maestralno otprašili hitove poput 'Hallelujah I Love Her So', 'Hit The Road Jack', 'Cryin' Time' i 'Unchain My Heart'.

Country legenda Willie Nelson i višestruko nagrađivani jazz umjetnik Wynton Marsalis, ovime su, na još jednom zajedničkom albumu, nakon fenomenalnog 'Two Men With The Blues', na istoj pozornici pjevajući Charlesove klasike, pokazali svoje divljenje prema velikom bluesmanu i pioniru glazbe. Suradnja sa Norah Jones, sa kojom je Nelson već snimio naslovnu 'Here We Go Again' na svome albumu 'American Classics', bila je također prirodan odabir, jer njezin glazbeni put prolazi terenom između onog kojim hodaju Nelson i Marsalis.

'Here We Go Again: Celebrating The Genius Of Ray Charles' vrhunska je svetkovina glazbe, kojom se veliki genij Raya Charlesa još jednom otkriva svijetu.

TRACKLISTING:
1. Hallelujah I Love her So (Gospel 2-Beat/Boogaloo/4/4 Swing)
2. Come Rain Or Come Shine (feat. Norah Jones) [Walking Ballad]
3. Unchain My Heart (Bolero With Habanera Bass)
4. Cryin' Time (feat. Norah Jones) [Country Ballad]
5. Losing Hand (Dirge With Chain-Gang Shuffle)
6. Hit The Road Jack (feat. Norah Jones) [Gospel 2-Beat/4/4 Swing]
7. I'm Moving On (Boogaloo With Afro-Latin Backbeat/ 4/4 Swing)
8. Busted (Gospel 12/8 Shuffle)
9. Here We Go Again (feat. Norah Jones) [Rhythm & Blues 12/8 Shuffle]
10. Makin' Whoopee (feat. Norah Jones) [Hard-Bop 2-Beat/ 4/4 Swing]
11. I Love You So Much It Hurts (Waltz)
12. What'd I Say (feat. Norah Jones) [Boogaloo]


15.04.2011. u 15:13 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 14.04.2011.

>>> KANDŽIJA ''DESNO'' Premijera na MTV-ju! <<<

Premijera na MTV-ju!
- ponedjeljak, 18.4.2011. u 20 sati -
Singl “Desno”, nakon odlične “Krize”, najavljuje izlazak Kandžijinog drugog studijskog albuma u izdanju Dallas Records-a.
Inspiriran situacijom na Balkanu gdje je uočio jedan te isti, zajednički smjer vjetra, Kandžija nije štedio nikoga.

''Cijeli spot je sniman u današnjem vremenu, ali u crno bijeloj tehnici, bez da smo glumili išta retro ili slično, već smo htjeli pokazati da, nakon toliko godina nije se puno toga promijenilo, vrtimo se u krug i izgleda da smo isti čobani ko i prije, ali naša premijerka kaze da nam fali cobana pa eto....
Također, pošto slušamo kako je stanje sve gore i gore, a prije je bilo bolje, samo pogledajte ovaj spot i vidjet ćete da je više-manje isto... '' - rekao je Kandžija.

14.04.2011. u 15:43 • 0 KomentaraPrint#

>>> BOJAN JAMBROŠIĆ - po drugi put podržao akciju Prijatelja životinja<<<

Nakon što je prošle godine sudjelovao u kampanji 'Budite bolji od okrutnosti', Bojan Jambrošić je i jučer, po drugi puta, dao potporu europskoj kampanji za zabranu prodaje kozmetičkih proizvoda testiranih na životinjama. Jučer se na trgu bana Jelačića u Zagrebu okupilo mnoštvo prolaznika i predstavnika medija koje je Bojan pozvao da svojim potpisom pridonesu što bržoj zabrani prodaje takvih kozmetičkih proizvoda.

- Prošle sam godine s Prijateljima životinja i kunićem napravio veliku kampanju gdje sam pozivao ljude putem plakata, letaka i videa da ne koriste proizvode testirane na životinjama. Drago mi je da su mnogi zbog toga postali svjesni problema te da kupuju proizvode zbog kojih životinje nisu morale biti mučene i ubijane. Rado sam se pridružio potpisivanju ove peticije i još jednom pozivam sve da svojim potpisima zaustavimo patnju tih nedužnih stvorenja - da budemo bolji od okrutnosti - rekao je Bojan.

14.04.2011. u 15:35 • 0 KomentaraPrint#

>>> KLINCI S RIBNJAKA - koncert, subota 16.4.2011 u 12 sati, KD Vatroslav Lisinski <<<

Dječji zbor Klinci s Ribnjaka najnagrađivaniji je dječji zbor u Hrvatskoj. Djeluje već 25 godina u Centru mladih Ribnjak.
Zbor okuplja djevojčice i dječake od 4 do 14 godina iz cijelog Zagreba i okolice, a kvalitetu njihova rada potvrđuje još jedna u nizu nominacija za ovogodišnji Porin u kategoriji Najbolji album za djecu.

Dana 16. 04. 2011. (subota) u 12.00 sati , Klinci pripremaju tradicionalni Uskršnji koncert u KD Vatroslava Lisinskog.
To će biti još jedan od nastupa iz ciklusa koncerata U GOSTIMA KOD KLINACA.
Ove godine ugostiti će mlade aktere Festivala NEKI NOVI KLINCI iz Crikvenice.
Voditelji koncerta su Karmela Vukov Colić i Mirko Fodor, a posebni gost je Ricardo Luque.

Vidimo se u podne u Lisinskom!

14.04.2011. u 15:20 • 0 KomentaraPrint#

>>> DISKURZ ''NOVA STVARNOST'' <<<

Premijera albuma
- subota, 16.4.2011. u 19h, Dallas Music Shop Rijeka -
Jedno od najjačih imena domaćeg undergrounda, riječki trojac Diskurz u subotu, 16.4.2011. u 19 sati svojim će sugrađanima predstaviti drugi studijski album ''Nova stvarnost''.

Prije dvije godine, Bojan, Ritoša i Žiko objavili su debi album ''U protivnom'' koji je pobrao hvalospjeve domaćih kritičara, a u Jutarnjem listu proglašen je i albumom godine. Struku i publiku, osim sjajnim albumom, oborili su stavom, žestinom, mladošću i energijom. Kvalitetu je prepoznala i ekipa iz američkog indie/rock labela Todo Destruido koji su na 7-inčnom vinilu objavili 4 pjesme s albuma.

''Nova stvarnost'' donosi 11 novih pjesama koje imaju svoju krivulju od početka do kraja albuma, a najavio ga je singl ''Jedini''.
Produkciju potpisuju Boris Rakamarić i Bojan Bajić, koji su se poslužili nesvakidašnjim metodama usnimavanja i mixanja ne bi li što vjernije prenijeli zvuk benda.
Album je prvo na mastering poslan u Milano, no nezadovoljni rezultatom, dečki su taj dio posla prepustili Bojanu koji je, na sveopće zadovoljstvo ostatka benda uspio postići zadovoljavajući rezultat.
U konačnici, ''Nova stvarnost'' dobila je svoju posebnu dimenziju i dostojno preuzima ''teret drugog albuma'', nakon brojnih pohvala prvijenca ''U protivnom''.

Kako su na Diskurz utjecali vanjski i unutarnji faktori, što ih je inspiriralo i kako su sve te spoznaje pretočili u novu adrenalinsku glazbenu priču, provjerite ovu subotu, 16.4.2011. u 19 sati u Dallas Music Shopu u Rijeci gdje će bend zajedno sa svojim obožavateljima i kolegama sa glazbene scene premijerno preslušavati novi uradak.
Uz čašicu razgovora, naravno.

14.04.2011. u 11:27 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 13.04.2011.

>>> PADRE aka FATHER Koncert u Hard Place-u četvrtak, 14.4.2011 <<<

Ovog četvrtka, 14.04. po prvi puta u klubu Hard Place zasvirat će fenomenalni riječki Father – ovoga puta pod imenom Padre.
Kada sviraju „sakriveni iza imena Padre“ onda to znači da Father sviraju top svjetske hitove najvećih bendova od devedesetih pa sve do danas – Metallica, U2, Nirvana, Sistem Of A Down, Queens Of The Stone Age, Red Hot Chili Peppers, Lenny Krawitz, The Ramones, The White Stripes, Rage Against The Machine, Pearl Jam, Green Day i još mnogi drugi.

Članovi benda su potpuno isti kao i u Fatheru - Mihael Prosen (vokal, bas gitara), Davor Tomić (gitara, klavijature), Franjo Jardas (bas gitara, vokal), Dario Pažanin (gitara, vokal) i Marko Jurić (bubanj), a dobro znamo da su oni vrhunski zabavljači i uigrana ekipa koja je prošla Hrvatsku uzduž i poprijeko, a sa svojim matičnim bendom Father svirali su čak 4 turneje po Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Austriji i Italiji te svirali sa velikim rock imenima kao što su Korn, Sisters of Mercy, Anthrax i Skunk Anansie, a uskoro će zasvirati i sa Apocalypticom.
Njihov album „One Eon“, koji je nastajao pune 3 godine pokupio je sjajne kritike, a novi singl „Venus & Mars“ i video spot imaju premijeru ovih dana, a usput će se pojaviti i na prvoj hrvatskoj hard & heavy kompilaciji.
No kako to izgleda kada se dečki iz Fathera opuste i zasviraju onu glazbu koju vole slušati provjerite ovog četvrtka u Hard Place-u od 20 sati uz ulaz od 20 kn (50% popusta za članove udruge DDRNR)

Uz zagrebački koncert, s dečkima se možete družiti isti dan na snimanju emisije Garaža na HTV-u od 17:30h. Sve što trebate je poslati svoje ime i prezime na info@fatherband.com i potvrditi dolazak.

13.04.2011. u 16:03 • 0 KomentaraPrint#

>>> E.N.I.- NOVI SINGL “PUT PO MOM”<<<

NOVI SINGL
“PUT PO MOM”
PREMIJERA, TURKI PARTY, HR2, ČETVRTAK, 14.04., OD 13.35 SATI

Grupa E.N.I. u sutrašnjem Turki partyju predstaviti će novi singl pod nazivom „Put po mom“ sa kojim će se nastupiti na ovogodišnjem CMC festivalu . Nakon pjesama „Jezero od mlijeka“, „Vodi me“ i „Lijepa kao Sahara“ (ft. Massimo Savić), ovo je četvrta u nizu kojima E.N.I.-ce najavljuju novo izdanje. Glazbu za pjesmu potpisuju Petar Beluhan i Vlado Mirceta, autor teksta je Petar Beluhan, dok se za aranžman i produkciju pobrinuo Neno Belan.
Uvijek odlične E.N.I-ce ovih dana završavaju svoj novi album koji očekujemo na ljeto ove godine, u izdanju Dallas recordsa. Već nekoliko godina za redom E.N.I. su nominirane za nagradu Porin koji su 2007. i osvojile u kategoriji 'Najbolje izvedbe grupe s vokalom', pa su tako i ove godine zaslužile nominaciju u kategoriji najbolje vokalne suradnje, upravo za duet sa Massimom u pjesmi 'Lijepa kao Sahara' .

Ne propustite sutrašnji Turki party, jer zaraza sa pjesmom „Put po mom“ je zagarantirana.

13.04.2011. u 15:19 • 0 KomentaraPrint#

>>>''TREMOLO'' PREMIJERNO U MUZEJU PREKINUTIH VEZA<<<

Sinoć je u Muzeju prekinutih veza te na regionalnom MTV-ju, održana paralelna promocija novog spota ''Tremolo'' koji je grupa Vatra snimila u suradnji s Damirom Urbanom. ''Tremolo'' je najavna pjesma Vatrinog šestog studijskog albuma čiju objavu očekujemo nakon ljeta.

Muzej prekinutih veza bio je zaista prigodno mjesto održavanja promocije spota - isti je poslužio kao inspiracija za tekst pjesme, a zanimljivi eksponati bili su odlična scenografija uoči premijere.
Režiju potpisuje Filip Filković Philatz, a u spotu, koji u futurističkom ambijentu potiho govori o istospolnoj ljubavnoj vezi, pojavljuju se i Vatrini fanovi.
''Tremolo'' ulovite na MTV-ju!

13.04.2011. u 09:23 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 11.04.2011.

>>> Dan prodavaonica ploča, subota, 16. 04.2011.<<<

Besplatne svirke i druženja s glazbenim zvijezdama u svim većim trgovinama
ploča i CD-a

Dan prodavaonica ploča prvi će put biti obilježen u svim većim gradovima u
zemlji u subotu, 16. travnja. Ove će ga godine, zajedno sa svojim kupcima i
prijateljima, proslaviti sve veće hrvatske trgovina ploča i CD-a. One će na
taj dan, od 11 do 15 sati, kupce i namjernike počastiti sjajnim izborom
besplatnih koncerata popularnih domaćih izvođača!
Tu su i posebne akcije: od predstavljanja knjige kratkih priča čija se
radnja zbiva upravo u prodavaonicama ploča do druženja s glazbenim
zvijezdama koje će potpisivati svoje CD-e. To je praksa svih trgovina koje
na (inače međunarodni) Dan prodavaonica ploča sviraju iz čistog zadovoljstva
- za zadovoljstvo svoje publike.

U trgovinama svih većih gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek.) taj će dan
uživo nastupiti brojni izvođači i grupe, različitih glazbenih stilova.
Zasad su sudjelovanje najavili Aerodrom, Diskurz, East Rodeo, Gretta, Ignor,
Ivana Sajko, klapa Kampanel, Komedija, Markiz, Mika Male, Renatto Metessi s
bandom, Teška industrija, Tom & The Twisters i Zinedin Zidan - popis je iz
dana u dan sve duži!
Poslušati kolege i družiti se s publikom u trgovinama doći će grupe kao što
su Dalmatino, ET i Tutti Frutti ali i "solisti" Leo, Zlatko Pejaković i
mnogi drugi poznati izvođači.

Akcija u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i Instituta hrvatske
glazbe želi podsjetiti hrvatsku publiku na dobar osjećaj koji donosi glazba,
i ona svirana uživo i ona s originalnih nosača zvuka - bili to "dobri stari"
vinili ili CD-i.

Branko Komljenović, direktor HDU, kaže: "Želimo da ljudi znaju da se trudimo
ponuditi im najkvalitetniji proizvod po najboljoj cijeni. Vjerujem da će se
u subotu mnogi iznenaditi kad, možda i nakon dugo vremena, uđu u neku od
trgovina i uvjere se da fama o skupim CD-ima nema pokriće u stvarnosti."

Tog će se dana u svim prodavaonicama ploča u zemlji i regiji moći kupiti i
zbirka kratkih priča "Record Stories". Njezin je izdavač Aquarius Music
Shop, a sve priče imaju (barem) jednu zajedničku poveznicu: radnja im je
vezana za prodavaonicu ploča.
Zbirka je regionalnog karaktera, jer je od 23 autora 5 njih iz susjednih
država.

Uz navedeno, svaka prodavaonica za taj dan priprema svojim posjetiteljima i
iznenađenja koja će dodatno pojačati dobre vibracije.


Program – moguće izmjene!

1. Aquarius Music Shop Zagreb - Varšavska 13
- promocija zbirke kratkih priča „Record Stories“
+ nastup East Rodeo (Hrvatska/Italija) & Ivana Sajko

2. Aquarius Music Shop „Klasika & Jazz“ Zagreb - Varšavska 11
- gitaristički nastup

3. Aquarius Music Shop Zagreb - Maksimirska 16
- nastup Mika Male

4. Aquarius Music Shop Zagreb - Vlaška 44
- nastup „Gretta“

5. Croatia Records Zagreb - Bogovićeva 5
- nastup „Markiz“ – 13:00
- nastup „Tom & The Twisters“ – oko 14:00

6. Dallas Music Shop „Kod izgubljenog vremena“ Zagreb – Teslina 16
- nastup Komedija – 12 :00 – 14:00

7. Dallas Music Shop Rijeka - Splitska 2a
- promocija novog albuma Diskurz

8. Dancing Bear Zagreb - Gundulićeva 7
- nastup klapa „Kampanel“ 11:30
- nastup grupa „Ignor“ 12:30

9. Dancing Bear Split - Dioklecijanova 6
- nastup grupe Zinedin Zidan 12:00
+ druženje Dalmatino, Tutti Frutti, Zinedin Zidan...

10. Hit Records Zagreb – Preradovićeva 12
- nastup grupe Aerodrom
- nastup grupe Teška industrija
- nastup - Renato Metessi s bandom
+ posebni gosti: Zlatko Pejaković, grupa ET i Leo

11.04.2011. u 16:56 • 0 KomentaraPrint#

>>> Dallas Records , Mars koncerti i Simobil u susjednu Sloveniju dovode bend Klaxons!<<<

U subotu, 7. svibnja, s početkom u 17 sati Glavni trg u Mariboru dočekuje već 9. Žur s razlogom.
I drugi mariborski Žur će biti u festivalskom formatu: uz pionire britanske rock 'n' rave scene, grupu Klaxons, nastupaju još talijanski LOW FREQUENCY CLUB i tri odlične slovenske grupe – GUTTI sa svojim melodičnim rockom, QUALIASS & YANOOSH će zavoditi publiku fuzijom elektronskih zvukova, a koroški ZircuS će vas na ples natjerati s instrumentima kao što su didžeridu i džembe.

Londonski indie rock band Klaxons na scenu je pljusnuo kao dio britanskog "nu rave" vala koji je promiješao gitarski izričaj "the" bendova s hipijevskom opuštenošću i rejverskom energijom 90-ih godina. Grupa je široj publici poznata po obnovi plesnog klasika "Not over yet", dok se unutar žanra ističu singlovi "Magick" i "Golden skans". Zadnji je proizvod benda prošlogodišnji album "Surfing the void" na kojem je predstavljen MTV hit "Echoes".

U sveučilišnom gradu i budućoj kulturnoj prijestolnici Europe, 9. Žur s razlogom nastavlja širiti već dobro poznatu priču o osvješćivanju mladih oko problematike nasilja
Svi posjetitelji će moći na ulazu na Žur kupiti ulaznica za 1 euro. Sva prikupljena sredstva opet idu društvu Beli obroč Slovenije, koje pomaže žrtvama nasilja i kaznenih djela.

11.04.2011. u 16:14 • 0 KomentaraPrint#

>>> NENO BELAN Nedir nad morem plavim <<<

novi singl večeras premijerno u Glazbenom showu Dalibora Petka
'Nedir nad morem plavim' nova je pjesma Nene Belana, koju se ove godine našla u konkurenciji CMC festivala.
'Nedir je vrlo arhaičan dalmatinski izraz koji se više i ne upotrebljava ili je to jako rijetko. Znači NEGDJE', pojašnjava Neno Belan uoči večerašnje premijere pjesme na Narodnom radiju u Glazbenom showu Dalibora Petka od 18 sati.

Iako smo navikli da Belan i autorski stoji iza svojih pjesama, ovdje je imao pomagače. Glazbu je napravio zajedno sa svojim prijateljem Zvonimirom Zrilićem, gitaristom nekadašnje Rive, dok su za produkciju bili zaduženi Belan i Porinom nagrađeni producent, Igor Ivanović.
'A tekst je napisao Dražen Biočić iz Čiova. U pitanju je ribar pjesnik koji nema ni mobitel ni Internet', predstavlja nam novog autora, popularni kantautor.

Odlazak na CMC festival Belan smatra dobrim momentom za promociju pjesme, a ako ste se pitali je li to jedini festival na kojem će se pojaviti ove godine, odgovor je negativan. Naime, Belan će i ove godine biti vjeran Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku, gdje će se predstaviti s novom autorskom pjesmom.
Nenu Belana na CMC festivalu pratite na revijalnoj večeri 11. lipnja u Vodicama, a večeras pjesmu 'Nedir nad morem plavim' slušajte u Glazbenom showu Dalibora Petka na Narodnom radiju.

11.04.2011. u 11:25 • 0 KomentaraPrint#

petak, 08.04.2011.

>>> Father ''Venus & Mars'' - premijera spota! <<<

Premijera spota "Venus & Mars", novog singla s aktualnog albuma ''One Eon'' benda Father zakazana je za ponedjeljak 11.4.2011. točno u podne na T-portalu!

U priči o borbi između doba i zla sudjeluju neki zaista zanimljivi pojedinci.
Posebnu čast bendu je iskazao poznati hrvatski glumac Alen Liverić (Transatlantik, Ničiji sin, Duga mračna noć), ne dvojeći ni trenutka želi li sudjelovati u snimanju ovog video uratka.

''Dečki su sjajni i rade odličnu glazbu, a takve riječke glazbene priče treba uvijek podržati'' - rekao je Liverić.
Kako je scenarij zahtijevao različite interpretacije raznih karaktera, poznatom riječkom glumcu pridružili su se i odlična Anastazija Balaž-Lečić, te ''buduća zvijezda hrvatskog i svjetskog filma'', kako naglašavaju dečki iz Fathera, mladi Filip Krasny u ulozi Alenovog sina.

Redateljske palice prihvatio se Igor Modrić, iskusni Riječanin sa više od 400 ostvarenih videospotova, a zanimljivu priču kamerom je zabilježio Robert Kalčić, uz asistenciju light majstora Svena Jelovića.

Kako je ispričana priča o Veneri i Marsu, dobru i zlu, pogledajte premijerno na T-portalu u ponedjeljak 11.4.2011.u 12 sati!

Na aktualnom albumu ''One Eon'' radilo se je ukupno 3 godine, ali uloženi se je trud, sudeći po reakcijama publike i kritike, uistinu isplatio.
U šali su dečki iz Fathera rekli da im se čini da se album više sviđa kritičarima nego njima samima.

O ''One Eon-u'' su rekli:

'One Eon' je fenomenalan album za svakog ljubitelja metal glazbe iz bilo kojeg djela svijeta. S novim albumom, svijet je njihov!
- Dubravko Jagatić, T-portal

Kao žanrovski proizvod prvorazredne kvalitete posve usuglašen s globalnim standardima – One Eon riječkog Fathera apsolutna je blagovijest za sve ljubitelje metala. Od srca preporučam.
- Zlatko Gall, Slobodna Dalmacija

Glazbeno, Father zvuče teško poput dizelske lokomotive čiji su klipovi savršeno podmazani te poput strogo kontrolirane eksplozije kojom dinamitaši ruše stare zgrade ne bi li na ruševinama podigli nešto bolje. Originalno i prepoznatljivo.
- Aleksandar Dragaš, Jutarnji list

Svjetsko, a naše!
- Zoran Baljak, Novi List

Najbolji hrvatski metal album svih vremena. A možda će i tako dugo ostati. Na vidiku nema nikoga. Samo jedan eon.
- Terapija.net

Father se iznova dokazuje kao beskompromisan svirački band koji je u stanju napisati pjesme sa glavom, tijelom i repom. Album za novu alternative/metal/rock generaciju.
- Mixer.hr

Diskutabilno je da li bi za Father išta značilo da su iz nekog drugog kutka svijeta, za ovako kvalitetan i vizionarski bend zbilja nije bitno od kuda dolaze.
- Cmar-net.org (Croatian metal and rock)

Father su se vratili u maniri pobjednika i stvaralaca, a ne kao slijedbenici glazbenih trendova. Genijalnost i jedinstvenost je doista u detaljima, a njih ovdje baš nikako ne fali!
- Sandi Sadar Šoba, Rockline.si


Također, bend poziva sve zainteresirane za sudjelovanje u javnom snimanju glazbene emisije "Garaža" na HRT-u da se jave i prijave na info@fatherband.com. Dečki su gosti emisije u četvrtak 14.04.2011., a o datumu emitiranja "Garaže" kao i o datumu i mjestu premijere novog spota možete uskoro više saznati na www.facebook.com/fatherband

08.04.2011. u 14:38 • 0 KomentaraPrint#

>>> VATRA ft. DAMIR URBAN ''TREMOLO'' - promocija spota u Muzeju prekinutih veza <<<

''Bojim se da ne postanemo dio stalne postave
prašnjavi eksponat
Muzeja prekinutih veza...''


- poveznica je očita.
Prvo je Muzej prekinutih veza bio inspiracija za ''Tremolo'' koji, u suradnji s Damirom Urbanom, predstavlja najavni singl nadolazećeg albuma grupe Vatra, a zatim će postati i poprište premijere njegova spota.
Već najavljenu MTV premijeru u isto vrijeme, točnije u ponedjeljak 11.4. u 20h, ali na drugom mjestu, popratit će i live promocija spota u Muzeju prekinutih veza.

Spot je i ovaj puta režirao dugogodišnji Vatrin suradnik Filip Filković Philatz, a zanimljivi kadrovi snimani su u stanu Marija Petrekovića, prostoru poznatijem kao tvornica Katran koji je savršeno dočarao elemente post-futurističkog underground kluba. U spotu se, osim izvođača, pojavljuju i fanovi sa Vatrine Facebook stranice.

Kako izgleda spot za ''Tremolo'', provjerite u ponedjeljak u 20 sati na MTV-ju ili - u isto vrijeme, ali na drugom mjestu - na Gornjem gradu u Muzeju prekinutih veza.

08.04.2011. u 12:56 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 06.04.2011.

>>> KANDŽIJA ''DESNO'' - MTV download <<<

Još uvijek, sve do 18.travnja, na siteovima regionalnog MTV-ja (mtv.rs, mtv.si i mtv.com.hr) možete besplatno downloadati najnoviji Kandžijin singl ''Desno'':
http://www.mtv.com.hr/vijesti/kandzija-desno-jos-jedan-singl-za-besplatan-download

Singl “Desno”, nakon odlične “Krize”, najavljuje izlazak njegovog drugog studijskog albuma i nastup u sklopu velikog Eargazam projekta kada će Kandžija i njegove Gole Žene nastupiti u InBaru na Jarunu (više informacija uskoro!).

Inspiriran situacijom na cijelom Balkanu gdje je uočio jedan te isti, zajednički smjer vjetra, Kandžija nije štedio nikoga. Produkcijom “Desno” se pozabavio zagrebački producent Koolade jedan od najpoznatijih hip hop beatmakera u Europi. Old School Funk i oštar Kandžijin jezik zasigurno neće nikog ostaviti ravnodušnim.

Singl “Desno” besplatno skinite do 18. travnja na sva tri MTV-jeva regionalna sitea – mtv.rs, mtv.si I mtv.com.hr – i naučite ga napamet jer ćete upravo 18. premijerno vidjeti pripadajući spot!

06.04.2011. u 14:40 • 0 KomentaraPrint#

>>> VATRA ft. DAMIR URBAN ''TREMOLO'' - premijera spota <<<

Rezultat suradnje Vatre i Damira Urbana novi je singl ''Tremolo'' koji ovih dana dobiva i vizualni identitet.
Spot je i ovaj puta režirao dugogodišnji Vatrin suradnik Filip Filković Philatz (Eskim, Svjetla i sirene, Dva akrobata...), a zanimljivi kadrovi snimani su u prostoru tvornice Katran koji je savršeno dočarao elemente post-futurističkog underground kluba. U spotu se, osim izvođača, pojavljuju i fanovi sa Vatrine Facebook stranice.

"U bizarnom i drugačijem spotu pratimo djevojku koja pronalazi tulum gdje svira grupa Vatra na svojim osvijetljenim futurističnim instrumentima, popraćeni Damirom Urbanom. Spot se razvija kroz taj svjetleći underground tulum a zapravo govori o istospolnoj ljubavi između dvije ženske osobe. Prikazivanje benda u spotu je pomaknuto i drugačije, te stvara jedan novi look za grupu Vatra i svojevrstan je pomak od ostalih performance spotova." - rekao je redatelj Filković.

Vatra je trenutno u studiju gdje priprema materijale za šesti studijski album, a da su na dobrom putu svjedoče odlične reakcije na najavni singl, kao i gotovo 45 000 ''klikova'' na pjesmu na Youtube-u: http://www.youtube.com/watch?v=Dq1K-baO7HA

Kako ''Tremolo'' zvuči već smo mogli čuti na radio valovima, a kako izgleda spot, pogledajte premijerno na www.mtv.com.hr i regionalnom MTV-ju u ponedjeljak 11.4. u 20h!

06.04.2011. u 14:04 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 05.04.2011.

>>> MARS FESTIVAL predstavlja izvođače koji će nastupiti u Sloveniji <<<

Mars Ljubljana - Zagreb Trans Europe festival već treću godinu za redom ugošćuje vrhunska svjetska i domaća imena glazbene scene . Grupa Faithless fenomenalno nas je zagrijala i pripremila za ono što tek dolazi... I kao što već znamo da 10.06.2011. na Mars festival u Zagreb stiže mega popularna grupa 30 Seconds to Mars, a u Sloveniju 26.05.2011. Moby, sada vam predstavljamo i druge izvođače koji će nastupiti u Sloveniji.

Richard Melville Hall, poznatiji kao Moby, američki je DJ, pjevač, skladatelj i glazbenik. Odlično svira čak nekoliko instrumenata, a nakon 8 top singlova 1999. godine izdaje album 'Play', koji je prodan u više od 9 milijuna primjeraka diljem svijeta. Tijekom 1991. i 1992. remiksira pjesme The Prodigyja, Orbitala, Michael Jacksona i dr...
Moby je poznat i po svojim uspješnicama 'Why Does My Heart Feel So Bad?', 'Lift me up', 'Porcelain', 'Raining again', 'Natural blues'...

TBF - što više reći o ovoj kultnoj splitskoj grupi koja je nominirana u čak sedam kategorija za ovogodišnji Porin???
TBF jedan od vodećih domaćih bendova, koji će ove godine objaviti novi studijski album , koji svi s nestrpljenjem iščekujemo . Pjesme poput 'Fantastična', 'Smak svita', 'Nostalgična', 'Malo sam maka', 'Genije', 'Šareni artikal', svima su poznati hitovi benda koji je svojim posljednjim, live albumom 'Perpetuum fritule' obilježio cijelu 2010. godinu.

Darkwood Dub je grupa koja na beogradskoj glazbenoj sceni postoji već pune 23 godine. To je najpopularniji underground bend u Beogradu, koji na svojim koncertima puni velike dvorane i svoju publiku baca u trans. Bend je 2009.g. nominiran za MTV Europe Music Awards u katergoriji Best Regional Act.

Rotor je ljubljanska grupa koja je stvorena 1998 .g. i koja se sastoji od 'starih' znanaca slovenske glazbene scene , kao što su: Iztok Turk, Mario Marolt, Sergej Randjelovich - RunJoe, Jani Zec, Dojaja i Bizzy. Njihova glazba temelji se na ritmičnom houseu, začinjena okusima modernog disco zvuka, francuskog housea, a mogu se pronaći utjecaji jazza i funka. Rotor su jedan od rijetkih slovenskih klub bendova, koji dugi niz godina svira po klubovima, festivalima i drugim koncertnim prostorima doma i inozemstvu.

Ove godine jedan novitet....

Slovenski Mars festival u suradnji sa MTV-em, pružit će priliku samo jednom najboljem bendu ili izvođaču da bok uz bok stane uz ova najveća imena i pred publikom nastupi sa svojim pjesmama. Prijavit se možete preko MTV-eve stranice www.mtv.si, a kome će pripasti ta čast i brzinska slava, saznat ćemo 19.04.2011., kada će žiri odabrati samo jednoga.

Karte za Mars Festival u Ljubljani, potražite u Dallas Music Shopovima u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu!!!


05.04.2011. u 09:13 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 04.04.2011.

>>> PETAR BRKLJAČIĆ - Premijera prvog singla <<<

Petar Brkljačić, finalist druge sezone showa 'Hrvatska traži zvijezdu' na zadovoljstvo brojnih obožavateljica, izdaje svoj prvi singl 'Kupi mi sve što želim'. Mladi Solinjanin osim pjevanja, bavi se i plesom i skladanjem te je zaslužan za tekst svog prvog singla. Glazbu i aranžman potpisuje Haris Rahmanović - Priki.

Petrov prvi singl premijerno poslušajte danas, 04.04.2011., od 19 sati na Narodnom radiju u emisiji 'Glazbeni show Dalibora Petka', a od sutra i na svim ostalim radio postajama u Hrvatskoj.

04.04.2011. u 10:23 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2011 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Lipanj 2011 (3)
Svibanj 2011 (36)
Travanj 2011 (34)
Ožujak 2011 (38)
Veljača 2011 (22)
Siječanj 2011 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Dallas Records TV


Dallas Music Shopovi

ZAGREB > Teslina 16
SPLIT > Narodni trg 14
RIJEKA > Splitska 2a
ZADAR > Široka ulica 2
ČAKOVEC > Kralja Tomislava 7
ROVINJ > Carrera 72

Linkovi

EMI Records
Go to EMI

Beggars.com
Beggars Group

Otvoreni Radio
Slušajte Otvoreni radio











<$NaslovBoxa$>

<$TekstBoxa$>